Kviečiame susipažinti su atnaujinta eduteka.lt

movie-placeholder

Eduteka.lt – skaitmeninė erdvė viešųjų bibliotekų ir mokyklų bibliotekininkams bei pedagogams – pasipildė dokumentiniais, vaidybiniais filmais, vaizdo įrašais apie Lietuvai reikšmingus istorinius įvykius, apie žymius lietuvių literatūros ir meno žmones, garsius visuomenės veikėjus. Čia rasime filmų apie Lietuvos etninę kultūrą – tradicinius amatus, tautodailę, etnografinių regionų tautinį kostiumą, kulinarinį paveldą ir tradicijas, senųjų lietuvių sodybų ir namų architektūrą, kalendorines šventes ir papročius, liaudies muziką, liaudies mediciną.

Šiuo metu eduteka.lt nuotolinėje platformoje – 80 filmų, kuriuos Panevėžio ir Utenos apskričių viešųjų bibliotekų ir mokyklų bibliotekininkai bei pedagogai gali naudoti vaikų ir moksleivių formaliam ir neformaliam ugdymui, savišvietai. Vaizdo įrašai suskirstyti į atskiras kategorijas. Paiešką eduteka.lt portalo vaizdo įrašų skiltyje galima atlikti pagal filmo režisierių, pavadinimą arba reikšminį žodį. Siūlome nemokamai naudotis šia vaizdo medžiaga ir integruoti ją į įvairių mokomųjų dalykų pamokas, užklasines veiklas, ugdymo įstaigose organizuojamus edukacinius užsiėmimus. Pažintis su tautos istorija, asmenybėmis, daug nusipelniusiomis Lietuvai, jų kūryba ir darbais, tautos etnokultūros populiarinimas – vieni iš prioritetinių uždavinių ugdant jaunimo tautinę savimonę, pilietiškumą. Tai – tautos būties, išlikimo ir tvirtumo esmė bei pamatas. Tikimės, kad ši nauja paslauga bus populiari pedagogų ir bibliotekininkų bendruomenėse, o eduteka.lt vaizdo įrašų kolekcija ateityje pasipildys naujais vertingais įrašais ir kita medžiaga, praturtinančia ugdymo turinį.

Nuoširdžiai dėkojame filmų autoriams, režisieriams ir prodiuseriams Juozui Javaičiui, Aloyzui Jančorui, Juozui Matoniui, Daivai Grikšienei, Vytautui V. Landsbergiui, Agnei Marcinkevičiūtei, Maironio literatūros muziejaus, VŠĮ „A Propos“ studijos, VŠĮ „Dermė“, VŠĮ „Švietimo standartas“ vadovams už suteiktus leidimus naudoti filmus bibliotekos nuotolinėje eduteka.lt platformoje. Susipažinti su šioje platformoje esančių filmų sąrašu, jų anotacijomis, naudojimo sąlygomis, kitomis vertingomis vaizdo įrašų nuorodomis galima užsiregistravus portale eduteka.lt. Dėl išsamesnės informacijos kreiptis į portalo administratorių el. paštu rasa.railaite@pavb.lt, mob. tel. +370 61619703.

Kviečiame naudotis šia nauja bibliotekos teikiama elektronine paslauga Panevėžio ir Utenos apskričių viešųjų bibliotekų ir mokyklų bibliotekininkus bei pedagogus ir praturtinti ugdymo medžiagą bei edukacines veiklas prasmingu, informatyviu ir kokybišku turiniu!