Ir vėl „Vasarą skaitome KITAIP“

skaitome-kitaip

Artėjant vasaros atostogoms Zarasų rajono savivaldybės viešoji biblioteka parengė vaikams ir jaunimui skaitymo ir laisvalaikio programą „Vasarą skaitome kitaip 2022“ ir pakvietė atostogauti su knyga, kūrybiškai ir linksmai.

Vaikų literatūros skyriuje antradieniais 14.30 val. vyksta popietės su knyga. Jose kviečiami dalyvauti zarasiečiai ir miesto svečiai. Birželio 3, 7 ir 14 dienomis jau vyko veiklos su kūrybinėmis dirbtuvėmis. Pirmosios popietės „Neriame į „Vasara su knyga“ dalyviai susipažino su jau ne pirmus metus vykstančio projekto „Vasara su knyga“ tikslu ir taisyklėmis. Sužinojo pagal kokias penkias temas šią vasarą akcijos dalyviai rinksis ir skaitys knygas. Perskaitė ir aptarė vaikų rašytojo Selemono Paltanavičiaus kūrinėlį apie triušelį Tuką, pasakojo apie savo augintinius. Piešė ir lipdė jų skulptūrėles.

Antrasis susitikimas „Piknikas „Metų knygų penketukas vaikams“ kaip ir dera piknikui vyko Zaraso ežero pakrantėje. Dalyviai perskaitė, aptarė ir netgi išbandė kūrinio personažo Nuko patirtus pojūčius. Piešė kreidelėmis ant asfalto, rinko akmenukus ir su sugalvotais norais juos mėtė į Zaraso vandenis. Kai labai tiki norai pildosi.

Popietės „Ir rašytojai buvo maži“ dalyviai skaitė, pasakojo apie savo pomėgius, išgirdo apie vaikų autorių mėgtus žaidimus. Lankydamiesi istorijų kūrimo arbatinėje išgirdo draugų istorijas, geriau juos pažino. Pasidalino emocijomis.

Būsimų susitikimų dalyviai sužinos ką veikia Zarasų jaunimas, kaip rūpintis gyvūnais, ką mėgo skaityti tėveliai ir lankysis literatūros personažų pasaulyje.

Zina Černovienė,
Zarasų viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė
Nuotraukos autorės