Amerikiečiai Panevėžyje gros „Lietuvos sielą“ – Čiurlionį

Vaizdas be pavadinimo
Data:2022-07-15
Laikas:16:00
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Liepos 15 d. 16 val. Gabrielės Petkevičaitės-Bitės bibliotekoje skambės dviejų amerikiečių pianistų –  Joseph Morrissey (Džozefo Morisijaus) ir Steven Blodgett (Styveno Bladžeto) – atliekama muzika. Programoje „Du amerikiečiai Lietuvoje“ – Mikalojaus Konstantino Čiurlionio ir Frederiko Šopeno kūriniai.

Abu pianistai muzikuoja nuo pat vaikystės –  6-erių metų. Dalyvavo įvairiuose JAV organizuojamuose konkursuose, pasirodymuose, grojo su orkestrais. Lietuvoje gyvena ir savanoriauja jau antrus metus, taip pat pradeda ir koncertinę veiklą. Pirmieji pasirodymai vyko kaimyniniuose Šiauliuose.

Džozefas mėgsta romantinį, impresionistinį repertuarą, o kartu improvizacijas, džiazą ar popmuziką. Pats sako, kad tai „priklauso nuo nuotaikos“. Be fortepijono, patinka gitara, vargonai ir altas. Grįžęs iš misijos Lietuvoje ketina tęsti fortepijono studijas universitete.

Styvenas – irgi įvairių žanrų mėgėjas. Patinka moderni, impresionistinė ir džiazo muzika, improvizacijos, groti tūba, vargonais ir gitara.

M. K. Čiurlionio kūrybą atlikėjai atrado metus praleidę Lietuvoje. Jų teigimu, dėmesį patraukė garsiojo kompozitoriaus muzikoje slypinčios nepakartojamos, subtilios emocijos, unikalus komponavimo stilius ir įtaiga. Anot Styveno, jam „tai įkūnija Lietuvos sielą“.

Todėl J. Morrissey ir S. Blodgett koncertas bibliotekoje – tai padėka, aplodismentai ir pagarba tiek pačiam M. K. Čiurlioniui, tiek jį išauginusiai tėvynei. Bent taip tvirtina abu pianistai.

Kviečiame!

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.