Su Bernardu Gailiumi – apie „Kraujo kvapą“

Rašytojas Bernardas Gailius knygų fone
Data:2022-06-16
Laikas:16:00
Vieta:Nuotolinis renginys

Biblioteka kviečia į virtualų susitikimą su istoriku, publicistu, politikos apžvalgininku Bernardu Gailiumi. Jis pristatys šiemet išleistą savo pirmąją grožinę knygą – romaną apie Lietuvos partizanų kovas „Kraujo kvapas“ (leidykla „Aukso žuvys“).

Šią skaudžią Lietuvai temą B. Gailius nagrinėja jau keliolika metų. 2009 m. Vilniaus universitete apgynė  daktaro disertaciją apie 1944–1953 m. partizanų karą šiuolaikinėje Lietuvos istorinėje, politinėje ir teisinėje kultūroje, apie tai rašė akademiniuose straipsniuose, išleido knygą „Partizanai tada ir šiandien“. Romanas „Kraujo kvapas“ – bandymas papasakoti istoriją kitu aspektu – kaip trilerį, derinant faktus ir realijas su išmone, kad būtų pramoga skaitytojui. 

„Visada sakydavau, kad Lietuvos visuomenės santykis su partizanų karu bus sveikas tik tuomet, kai apie tuos įvykius bus parašytas trileris, kai jausimės laisvi naudoti tą foną pramoginei literatūrai ar kinui,“ – yra sakęs autorius.

Iki šiol B. Gailius buvo išleidęs 3 knygas: „Partizanai tada ir šiandien“, „Nusikaltimai prie Smetonos“, „Džeimsas Bondas. Mitas ir politika“.

Pokalbį su B. Gailiumi kviečiame stebėti bet kuriuo jums patogiu laiku.