Nuotykiai bibliotekoje prasidėjo: startavo vaikų vasaros stovyklos!

Burbulu-triukai

Kai baigiasi mokslo metai, o saulė vis labiau šildo, tuomet į visų vaikų širdis atkeliauja vasara ir atostogos. O kad poilsis būtų ne tik linksmas, bet ir prasmingas, Panevėžio Elenos Mezginaitės viešosios bibliotekos penkiuose padaliniuose (Smėlynės, Šiaurinė, „Žiburėlis“, „Židinys“ ir vaikų literatūros skyrius „Žalioji pelėda“) birželio 13-ąją prasidėjo jau devynioliktus metus skaičiuojančios vaikų vasaros stovyklos. Atidarymo proga vaikus džiugino Burbulų Dėdė, Šokantis Meškutis ir Pepė Ilgakojinė.

 Bibliotekoje „Židinys“ vaikų vasaros stovykla „Bėgam su vasara!“ prasidėjo lobio paieškomis. Atlikę ne vieną užduotį, vaikai atidarė lobių skrynią, kurioje rado stebuklingus akmenėlius, saugojamus Drakono akies, vardinius ženkliukus ir saldainius. Sužinojęs, kad bibliotekoje prasidėjo stovykla, į svečius užsuko linksmasis Šokantis Meškutis! Drauge su stovyklautojais jis šoko, išdykavo ir mielai pozavo nuotraukoms.

Šiaurinės bibliotekos vaikų vasaros stovyklos „Vasaros dėlionė“ ir Smėlynės bibliotekos vaikų vasaros stovyklos „Žinių ir technologijų enciklopedija“ vaikus aplankė iš televizijos ekranų gerai žinomas Burbulų Dėdė. Grojant vaikiškoms dainelėms, Burbulų Dėdė rodė įvairius triukus: iš arbatinukų veržėsi tiršti garai, nesustabdomos putos, skystis virto minkštomis kruopytėmis ar tiršta mase, pasipylė gėrimo Coca-Cola fontanai ir kt. Vaikai drauge su Burbulų Dėde į orą leido didelius muilo burbulus, juos gaudė. Netrūko įdomybių su vaikų mėgstama gleivių mase „slaimu“ – stovyklautojai ją minkė, pūtė burbulus, pylėsi ant galvos, tepėsi veidus. Burbulų Dėdė vaikams užkūrė tikrą linksmybių šventę!

Vaikų literatūros skyriaus „Žalioji pelėda“ stovykloje „Judėk – pažink – atrask“ atidarymo proga vaikus aplankė visiems gerai žinoma knygų herojė – Pepė Ilgakojinė. Vaikai ne tik įveikinėjo Pepės iškeltas užduotis, tačiau klausėsi išdykėliškų istorijų, dainavo daineles, šoko ir žaidė žaidimus.

Vaikų bibliotekos „Žiburėlis“ stovyklos „Vasaros karuselė“ vaikai atidarymo proga mėgavosi tikra atostogų nuotaika: vaišinosi gaiviaisiais gėrimais, užkandžiais, žaidė susipažinimo žaidimus, pasakojo vasaros planus.

Pirmoji vaikų vasaros stovyklos diena padovanojo daug smagių akimirkų ir įspūdžių. O juk kiekviena stovykloje praleista diena dar padovanos ne vieną nuotykį! Biblioteka dėkoja rėmėjui – animatoriui Daugvydui Staniūnui už smagų ir linksmą pasirodymą vaikams.

Vaikų vasaros stovyklas „Vasaros dėlionė“, „Žinių ir technologijų enciklopedija“, „Judėk – pažink – atrask“ finansuoja Panevėžio miesto savivaldybė, o „Bėgam su vasara!“ ir „Vasaros karuselė“ finansuojamos iš Panevėžio Elenos Mezginaitės viešosios bibliotekos biudžeto.

Vaida Žalienė
Vyresn. metodininkė komunikacijai ir projektų valdymui
Bibliotekos nuotraukos