Dalyvaujame iniciatyvoje „Atverk duris vasarai“

Piešinyje skrenda lėktuvėlis ir tempia užrašą akcijos užrašą

Jau septintus metus visoje Lietuvoje vyksta iniciatyva „Atverk duris vasarai“. Mokyklos, bibliotekos, muziejai, kitos įstaigos suteikia vaikams galimybes prasmingai leisti atostogas. Suaugusieji vasarą kviečiami tapti vaikų vadovais ir organizuoti edukacinius užsiėmimus: sporto varžybas, kūrybines dirbtuves, knygų skaitymo popietes bei kitas veiklas.

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka labai aktyviai įsitraukė į šios iniciatyvos veiklas. Panevėžio mieste iš 10 dalyvių Bitės biblioteka dalyvauja net su 3 užsiėmimais. Tai 2 edukacijos („Žodžiai, atveriantys širdis“, „Žaisk ir mokykis“) 7–10 metų vaikams ir kino seansai ukrainiečiams.

Pamokoje „Žodžiai, atveriantys širdis“ vaikai mokysis mandagaus elgesio ir pozityvaus bendravimo su bendraamžiais ir suaugusiais, kurs kultūringo elgesio taisykles, išmoks sakyti komplimentus. Užsiėmime vaikai susipažins su lietuviškomis patarlėmis ir priežodžiais, aiškinsis jų reikšmes, ieškos pasislėpusių labirinte mandagumo žodžių, gebės juos tinkamai vartoti ir pasikartos jų rašybą. Kiekvienas vaikas rinks jam gražiausius bendravimo žodžius ir iš jų kurs interaktyvius debesėlius.

Edukaciniame užsiėmime „Žaisk ir mokykis“ vaikų laukia žaismingas lietuvių kalbos, gamtos, pasaulio pažinimo mokymasis.

Dalyvausite interaktyviose viktorinose, mokysitės žodžių rašybos, kalbos dalių, dėliosite žodžių ir paveikslėlių dėliones, tyrinėsite reiškinius, ieškosite atsakymų į pateiktas mįsles ir įvairiausius klausimus, spręsite kryžiažodžius, žaisite atminties ir skirtumų ieškojimo žaidimus, atliksite smagias interaktyvias užduotis naudodamiesi kompiuteriu ir specialiomis programėlėmis.

Užsiėmimų trukmė 45 min.

Edukacijos vyksta birželio–rugpjūčio mėn. darbo dienomis. Būtina išankstinė registracija. Susisiekite tel. +370 616 19703 arba el. p. edukacijos@pavb.lt

Ateisi – nenusivilsi, pažaisi, sutiksi naujų draugų ir dar daug ko išmoksi.


Birželio–rugpjūčio mėnesiais kiekvieną ketvirtadienį 13 val. ukrainiečių vaikai ir jų šeimos nariai kviečiami į specialiai jiems skirtus kino seansus. Atvykusieji galės ukrainiečių kalba pažiūrėti literatūros kūrinių ekranizacijų, animacinių filmukų ir filmų, skirtų visai šeimai. Po peržiūros aptarti juos ir diskutuoti su edukatoriumi.

Filmų trukmė vidutiniškai nuo valandos iki pusantros.

Užsiėmimai nemokami.