Su švente Žodžio ir Knygos bendruomenę!

Bibliotekos knygų saugyklą puošianti knygų nugarėlių imitacija
Bibliotekos knygų saugyklą puošianti knygų nugarėlių imitacija

Gegužės 7-ąją švenčiame Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną. Su šia lietuvybei svarbia švente sveikiname visus kalbos mylėtojus ir puoselėtojus, kuriančius ir skaitančius. Šia proga prisimename prasmingus rašytojos Gabrielės Petkevičaitės-Bitės žodžius: „Kas tautai gali būti brangesnis už jos prigimtą kalbą? Juk tai iždas, kurio nei vagys neišvogs, nei nuožmiausia valdžia neišplėš“.

Mintimis šią dieną dalinasi bibliotekos darbuotoja Albina Saladūnaitė, Felicijos Bortkevičienės Kalbos premijos laureatė: „Tai didžiulė lietuvių kalbos, spausdinto žodžio, knygos šventė, įpareigojanti saugoti ir puoselėti, mylėti ir gerbti savo kalbą. Tą daryti privalome mes, nes lietuviškam žodžiui reikėjo nueiti ilgą kelią. Kalbą kaip vaiką reikia auginti ir perduoti kitai kartai, kuri vėl jį augins ir saugos“.

Šimtmetį švenčianti Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka gali pasidžiaugti sukaupusi didžiausią regione knygų lobyną. Savo fonduose saugo beveik 480 tūkst. leidinių.

Biblioteka turi unikalų Kraštotyros fondą, kuriame rasite leidinių apie įžymius krašto žmones ir jų parašytas knygas, Rankraščių fondą, kurį sudaro daugiau kaip 22 tūkst. rankraščių. Leidinių iš šių fondų teiraukitės Kraštotyros skaitykloje. Didžiuliame Meno leidinių fonde rasite įvairių meno sričių knygų: apie dailę, muziką, interjero dizainą, tapybą.

Biblioteka didžiuojasi vertingais senoviniais leidiniais. Vienas neseniai aukcione  įsigytų tokių leidinių – Ruigio-Milkaus žodynas (1800 m.). Daugiau apie retus leidinius – čia.

Ateikite ir mėgaukitės knygų lobiais!