Parko bibliotekoje – jaukus Onutės Norbutaitės-Šerėnienės knygos „Pro tamsybės horizontą“ pristatymas

mezginaite-renginys

Gegužės 25-osios popietę Panevėžio Elenos Mezginaitės viešosios bibliotekos padalinyje – Parko bibliotekoje – pristatyta Trečiojo amžiaus universiteto Panevėžio fakulteto literatės, Lietuvai pagražinti draugijos narės Onutės Norbutaitės–Šerėnienės ketvirtoji poezijos knyga „Pro tamsybės horizontą“. Renginyje muzikavo autorės anūkas Dovydas.

Kiek apniukusią, tačiau pavasariškai šiltą, popietę pasveikinti ir paklausyti Onutės Šerėnienės poezijos susirinko jos draugai, šeimos nariai ir kiti renginio svečiai. Knygos pristatymą pradėjo autorės draugė, literatė Liuda Balabonienė, kuri neslėpė, kad poetė yra drąsi, veržli, kūrybinga asmenybė. Tai puikiai atsiskleidžia savitoje, nekasdienėje, net kiek paslaptingoje, tikėjimu persmelktoje jos kūryboje. Onutė Šerėnienė – produktyvi poetė: renginio metu prisipažino, kad jau yra parašytos ir penktojo leidinio eilės. Knygos autorei gražių žodžių negailėjo ir Danutė Krikščiūnienė, kuri perskaitė knygos „Pro tamsybės horizontą“ pratarmę. Joje prabilta apie kūrėjo svajones ir saviugdos svarbą.

Renginyje susirinkusieji susipažino su Onutės Šerėnienės naujausiomis eilėmis: ekspresyviai, emocingai ir raiškiai jas skaitė pati autorė, jos draugės literatės Liuda Balabonienė ir Valė Bilienė, Lietuvai pagražinti draugijos narės. Knygos „Pro tamsybės horizontą“ poezijoje atsiskleidžia gyvenimo, sąžinės ir šių dienų aktualijų temos.

Knygos pristatyme netrūko muzikos: Onutės Šerėnienės anūkas Dovydas trimitu ir dūdele atliko keletą muzikinių kūrinių. Susitikimo pabaigoje knygos autorė su Lietuvai pagražinti draugijos narėmis pakvietė visus susirinkusiuosius kartu atlikti dainą „Šių naktelį, per naktelį“. Šis kūrinys – visiems gerai žinomas, todėl renginio dalyviai drąsiai uždainavo.

Ketvirtosios knygos išleidimo proga Onutę Šerėnienę susitikimo pabaigoje sveikino draugai, kolegos, šeimos nariai, pensininkų draugijos nariai. Parko biblioteka, kuri kviečia suaugusius bendrauti, susitikti ir pristatyti savo darbus, kūrybą, džiaugiasi senjorų aktyvumu ir kūrybiškumu.

Parengė Vaida Žalienė
Vyresn. metodininkė komunikacijai ir projektų valdymui