Bibliotekoje kultūrą skanavo beveik 600 naktinėtojų

Lankytojai apžiūri tulpių parodą

Muziejų naktį praleisti šimtmetį švenčiančioje Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės bibliotekoje pasirinko beveik 600 panevėžiečių ir miesto svečių.

„Džiaugiamės, kad mūsų su partneriais parengta programa žmones sudomino. Ypač daug dėmesio sulaukė Latvijos kolekcininko Janio Salenso išaugintų tulpių paroda, susitikimas su panevėžiečiu aktoriumi, dainų kūrėju ir atlikėju, visuomenininku Dominyku Vaitiekūnu, filmo „Juozas Miltinis. Knygos gravitacija“ peržiūra, smagus susitikimas su Panevėžio kultūros ir istorijos žurnalo „Senvagė“ kūrybine komanda. Pilnos lankytojų buvo erdvės ir veiklos vaikams bei šeimoms“, – sako Komunikacijos ir kultūros vadybos skyriaus vedėja Jurga Žilytė.

Naktinėtojai pasinaudojo galimybe Muziejų naktį dalyvauti nemokamose ekskursijose, edukacijose. Atėjusieji tyrinėjo Ievos Babilaitės bežodę knygą „(Ne) vienas“, su edukatoriumi kūrė pasakojimo detales,  „Bitės aruoduose“ dalyvavo užsiėmimuose „Knygų pasaulyje“. Meno erdvėje mažuosius linksmino stovykla „Basakojis“. Į Panevėžio šeimų asociacijos parengtą specialią edukaciją rinkosi ukrainiečių ir lietuvių vaikai.

Kokybiškos muzikos garsai sklido naktinėjant su vinilu. Atėjusieji klausėsi ir netgi šoko grojant pačių pasirinktai muzikai iš gausios bibliotekos turimų plokštelių kolekcijos.

„Ši erdvė žmonėms irgi labai patiko. Išgirdome netgi pasiūlymų, kad muzika bibliotekoje galėtų groti nuolat“, – sako Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vyresnioji bibliotekininkė Nomeda Tvarkūnienė.

Atviroje jaunimo erdvėje linksminosi jaunuoliai.

„Labai smagu, kad jauni žmonės taip aktyviai įsitraukė į pirmąkart bibliotekoje organizuotą karaokės žaidimą. Eilėje teko pastovėti norintiems pažaisti su bibliotekos turimais virtualios realybės akiniais“, – įspūdžiais dalijasi Vaikų ir jaunimo kultūrinės edukacijos skyriaus multimedijų technologijų specialistas Giedrius Zaura. 

Kvietimui panaktinėti bibliotekoje neatsispyrė smalsuoliai ir saldumynų mėgėjai – „Minčių“ kavinėje ragavo legendinį maestro Juozo Miltinio desertą – „Režisieriaus Napoleoną“, kurį vienintelį mėgo garsusis režisierius.

G. Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka dėkoja visiems, kurie Muziejų naktį leido mūsų renginiuose. Ačiū partneriams, kartu kūrusiems „Skanios kultūros“ šventę: Panevėžio šeimų asociacijai, Visapusiško ugdymo centrui, „Panevėžio INTERACT“, „Amalkeros“ leidyklai, Panevėžio kultūros ir istorijos žurnalui „Senvagė“, stovyklai „Basakojis“, „Minčių“ kavinei.