Tarptautinis nuotolinis patirties dalijimosi seminaras

Kompiuterių klasė

Š.m. balandžio 21 dieną Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka organizavo Tarptautinį nuotolinį patirties dalijimosi seminarą „Suaugusiųjų lankytojų mokymosi ir laisvalaikio praleidimo galimybės bibliotekose“. Seminare pranešimus skaitė ir gerąją patirtimi dalinosi vienuolika Panevėžio regiono bei Europos viešųjų bibliotekų specialistų.

Bibliotekų specialistai supažindino seminaro dalyvius su bibliotekose įgyvendinamomis veiklomis, kurios skirtos suaugusių lankytojų mokymosi ir laisvalaikio praleidimo galimybėms bibliotekose. Pranešimuose pristatytos projektinės, literatūrinės, pasakų pasakojimo, informacinių technologijų, socialinės integracijos, meninės ir kultūrinės bei kitos veiklos. Buvo akcentuojama, kokias pozityvaus laisvalaikio ir mokymosi naudas suaugę bibliotekų lankytojai įgyja dalyvaudami bibliotekų įgyvendinamose veiklose.

Dar vienas seminaro tikslas – iš arčiau susipažinti su bibliotekomis, kurių specialistai skaitė pranešimus. Seminaro dalyviai daug sužinojo  apie bibliotekų istoriją, teikiamas paslaugas, dokumentų fondus, filialus, vizijas bei partnerius. Pranešėjai turėjo atsakyti į daugybę klausimų seminaro dalyviams, kurie gilinosi į pristatytas veiklas, domėjosi idėjomis, kaip organizuoti įdomų, įtraukiantį suaugusiems bibliotekų vartotojams skirtą laisvalaikį.

Seminaro metu skambėjo tarptautiniai bendradarbiavimo galimybių pasiūlymai organizuoti bendras filosofijos klubo veiklas ir bendrus nuotolinius susitikimus su Panevėžio regiono ir užsienio bibliotekomis. Seminaras, subūręs net daugiau kaip 100 dalyvių, papildė dalyvių žinias, suteikė galimybes bendradarbiauti nuotoliniu būdu bei vertingas idėjas.

Su seminaro dalyvių pranešimais galima susipažinti čia.