Švenčiame Pasaulinę Žemės dieną ir kviečiame būti atsakingais skaitytojais

Konkursas „Atsakingas skaitytojas“

Balandžio 22 d. visuomeninės institucijos mini Pasaulinę Žemės dieną. Šia proga biblioteka jau šeštus metus iš eilės kviečia prisijungti prie projekto „Atsakingas skaitytojas“, skatinančio rūpintis mūsų planetos švara ir atsakingai atsisveikinti su elektronikos atliekomis.

Iniciatyvą „Atsakingas skaitytojas. Mąstau. Rūšiuoju. Gyvuoju! bibliotekose“ įgyvendina Elektronikos platintojų asociacija (EPA) drauge su Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacija ir Lietuvos bibliotekininkų draugija. Projektas skirtas skatinti bibliotekų lankytojus rūšiuoti elektronikos atliekas, puoselėti švarią aplinką, rūpintis savo ir artimųjų sveikata.

Jeigu ir jūs namuose turite nebenaudojamos elektronikos, kviečiame prisidėti prie šio tvaraus aplinkos švarinimo projekto.

Kaip tai padaryti?

Senas baterijas ir kitus smulkius neveikiančius ar nenaudojamus elektronikos prietaisus (pvz.: plaukų džiovintuvus, elektrinius virdulius, elektroninių detalių turinčius žaislus ir pan.) galite atnešti į centrinius bibliotekos rūmus, adresu Respublikos g. 14.

Norėdami atsikratyti stambiosios elektronikos atliekomis (šaldytuvai, televizoriai ir kt.), turite kreiptis į biblioteką. Prietaisai iš jūsų namų bus paimami ir išvežami nemokamai. Jų nešti į biblioteką nereikia.

Apie savo norą atiduoti stambų elektroninį prietaisą praneškite:
el. paštu irmina.girniene@pavb.lt, telefonu 8673 88422.

Taip pat primename, kad šių metų „Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės“ tema yra „Tvari biblioteka“. Bibliotekos kvies skaitytojus į veiklas ir akcijas, skirtas gilinti žinias apie tvarią gyvenseną bei išbandyti daug gražių „žalių“ idėjų praktiškai.

Būkime atsakingi vartotojai, mylėkime ir puoselėkime mūsų planetą – Žemę!

Projekto „Atsakingas skaitytojas“ organizatorius

EPA logo

Partneriai

Savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacija  LBD logo