„Knygų kalnui“ dovanota 100 knygų

Viena moteris kitai perduoda ryšulį knygų

Nacionalinės bibliotekų savaitės metu vyksta prasmingi renginiai, įvairios akcijos. Balandžio 26 d. Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos darbuotojų iniciatyva Panevėžio autobusų stoties knygų mainų lentynai „Knygų kalnas“ buvo padovanota 100 knygų.

Panevėžio autobusų stotyje knygų mainų lentyna, pavadinta „Knygų kalnu“, įrengta 2019 metų gegužės mėnesį. Bitės biblioteka prisidėjo ir palaikė šios knygų lentynos atidarymą dovanodama knygas. Šiemet minėdama 22-ąją Nacionalinę bibliotekų savaitę, kurios tema „Tvari biblioteka“, ir švęsdama 100-metį biblioteka nusprendė padovanoti 100 naujų leidinių „Knygų kalno“ mainų lentynai.

Panevėžio autobusų stoties vyriausioji administratorė Vilma Jonuškienė maloniai padėkojo ir teigė, kad mainų bibliotekėlė tikrai pasiteisino ir pagyvino nejaukią laukiamąją salę. Ji minėjo, kad Bitės bibliotekos dovanoti leidiniai tikrai ras savo skaitytoją, belaukiantį autobuso. Dovanotos knygos tvarkingos, naujos ir labai įvairių žanrų. V. Jonuškienė pasidžiaugė, kad tarp dovanotų knygų yra ir vaikams skirtos literatūros.