Susitikimas su rašytoja, žurnaliste Indre Jonušyte

Indrė Jonušytė
Indrė Jonušytė
Data:2022-04-12
Laikas:17:15
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Balandžio 12 d. 17.15 val. bibliotekos konferencijų salėje kviečiame susitikti su rašytoja, žurnaliste Indre Jonušyte ir leistis literatūriniu maršrutu Graikija–Lietuva. Renginio metu autorė pristatys fantastinių pasakų suaugusiesiems knygą „Fabulae spectacula“ (2020) ir romaną „Bela Blu“ (2021), skaitys šių kūrinių ištraukų.

I. Jonušytė gimė ir augo Panevėžyje. Vėliau Vilniaus universitete studijavo tarptautinį verslą ir administravimą, tačiau pagal profesiją dirbo labai trumpai. Kaip dauguma bendraamžių, mergina tuomet troško ištrūkti į platųjį pasaulį ir, kaip pati sako, net dvidešimt metų gyveno klajoklišką gyvenimą. Panevėžio šviesuolių, menininkų šeimoje užaugusi I. Jonušytė emigrante savęs niekada nelaikė. „Esu greičiau nomadė“, – sako rašytoja, į savo knygas sudedanti ir meilę svečioms šalims.

Autorės manymu, jeigu ji nebūtų išvykusi iš Lietuvos, nepamačiusi daugiau pasaulio, išvis nebūtų tapusi rašytoja. Juolab tikrai nebūtų išleidusi septynių knygų. Pastaruoju metu daug laiko praleidusi Graikijos Korfu saloje, rašytoja neslepia susižavėjimo šia šalimi: „Manau, kad retas meniškas žmogus gali likti abejingas Graikijos grožiui ir charakteriui. Ši šalis tikrai turi būdų, kaip įaudrinti vaizduotę, tik reikia paieškoti to, kas tinka būtent tau.“

Apie pristatomas knygas

„Fabulae spectacula“ (lot. – pasakos, spektakliai (regėjimai) yra šeštoji autorės knyga. Po skaitytojų pamėgtų jos kelionių, meilės, gyvenimo būdo romanų ir romantiškų novelių atėjo eilė fantastikos žanro tekstams. Iš sapnų ir šiandieninės tikrovės akibrokštų ėmė rastis intriguojančios, kartais net šokiruojančios stebuklinės kosminės pasakos suaugusiesiems. Jų vaizdingumą, spalvingumą, įtaigumą sustiprina dailininko Nojaus Petrausko tapybos darbai. Nors autoriai nebuvo pažįstami, jų kūriniai siejasi tarsi giminingos sielos.

Šiuolaikinis meilės romanas gali būti ne tik romantinis ar erotinis, bet ir psichologinis, mistinis, net fantastinis. Esama ir tokių, kurie pasižymi visomis šiomis ypatybėmis. Septintoji I. Jonušytės knyga „Bela Blu“ yra būtent toks įvairiapusis literatūros kūrinys. Įdomi ir pavykusi realaus ir irealaus plano dermė. Žmonių santykiai plėtojami psichologiškai ir įtikinamai. Itin sodriai perteikiamas Graikijos koloritas.

Renginio metu galėsite įsigyti knygų ir gauti rašytojos autografų.

Leiskitės į gurmanišką literatūrinę kelionę!

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.