Skirkite 1,2 proc. pajamų mokesčio bibliotekai

Padėkite bibliotekai augti, užrašas

Kaip ir kiekvienais metais prašome lankytojų skirti 1,2 proc. gyventojų pajamų mokesčio mūsų bibliotekai ir taip prisidėti vystant patrauklią aplinką bei lygias galimybes mokytis, kurti, atrasti.

Savo darbu biblioteka kuria bendruomenę jungiančias ir stiprinančias tradicijas, telkia žinias bei idėjas, palaiko iniciatyvas, rūpinasi piliečių informaciniu raštingumu, skatina kūrybiškumą. Šiandien, didėjant dezinformacijos ir netikrų naujienų srautui, biblioteka aktyviai stiprina valstybės pamatą: moko bei skatina piliečius naudotis patikimais informacijos šaltiniais, ugdo pilietinės visuomenės budrumą ir kritinį mąstymą. Taip pat aktyviai palaiko pabėgėlius iš Ukrainos, suteikdama ne tik knygas ir informacinius išteklius, bet ir erdves prasmingam laisvalaikiui.

Jūsų parama – mums be galo svarbi ir leidžia pasiūlyti dar daugiau vertingų, bendruomenę praturtinančių paslaugų.

1,2 proc. savo GPM galite skirti iki 2022 m. gegužės 2 d. užpildę prašymą – formą FR0512 tik elektroniniu būdu per VMI elektroninio deklaravimo sistemą (EDS).

Prisijungus prie EDS pasirinkite skiltį „Deklaravimas“, šoniniame meniu spauskite „Pildyti formą“, iš „Dažniausiai pildomų formų“ sąrašo pasirinkite „Prašymas skirti paramą“.

Rekvizitai 1,2 proc. paramai:

  • Paramos gavėjo tipas: 2
  • Paramos gavėjo identifikacijos numeris (kodas): 190758280
  • Paramos gavėjo pavadinimas: Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka

Visą aktualią informaciją ir atsakymus į dažniausiai užduodamus klausimus galite rasti ir specialioje VMI svetainės skiltyje. Jei reikia pagalbos teikiant prašymus, galite kreiptis į VMI specialistus paskambinus telefonu 1882 / +370 5 260 5060.

Dėkojame!