Sensoriniai skaitymai nuo šiol – darželinukų ir pradinukų grupėms

Maža mergaitė laiko rankose atverstą knygą

Kviečiame lopšelių-darželių ir pradinių klasių vaikų pedagogus su ugdytiniais išbandyti naują bibliotekos paslaugą 4–12 metų vaikams – edukacinę programą „Sensoriniai skaitymai“. Užsiėmimai šiai auditorijai bibliotekoje vyksta kiekvieną trečiadienį 10 val.

Programos metu naudojamos įvairios vizualinės, taktilinės ir kitokios sensorinės priemonės, kai teksto prasmė perteikiama pasitelkiant pojūčius (regą, klausą, lytėjimą, uoslę ar skonį). Skaitymų eigą sudaro trys dalys – istorijos skaitymas pasitelkiant pojūčius, praktinė užduotis pagal knygos tekstą, žaidimai ir diskusija su tėvais, globėjais ar auklėtojais. Užsiėmimus veda specialiuose sensorinių skaitymų mokymuose dalyvavę bibliotekos darbuotojai. 

Skaitymų metu turtinamas vaikų žodynas, lavinami sensoriniai ir smulkiosios motorikos įgūdžiai, mokomasi laukti savo eilės, tobulinami bendravimo ir koncentracijos įgūdžiai, skatinamas kūrybiškumas, supažindinama su įvairiais aplinkos dirgikliais.

Programa skirta ir autizmo spektro bei kalbos sutrikimų turintiems vaikams.

Galima registruotis į šias „Sensorinių skaitymų“ istorijas:

  1. Eduardo Mieželaičio „Zuikis Puikis“
  2. Nicolos Kinnear „Kaip kiškis mokėsi drąsos“

Viename užsiėmime gali dalyvauti iki 20 lopšelių-darželių vaikų ar pradinių klasių mokinių.

Trukmė – apie 45 min.

Būtina užsiregistruoti. Registracija ir išsamesnė informacija tel. +370 616 197 03.

Kiekvieną savaitę antradieniais bibliotekoje sėkmingai vyksta sensorinių skaitymų užsiėmimai šeimoms.

Programą „Sensoriniai skaitymai“ Panevėžio regione įgyvendina Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka. Ji įgyvendinama LR kultūros ministerijos programos „Aprūpinti bibliotekas socialinės ir informacinės atskirties gyventojų grupėms skirta įranga bei priemonėmis“ lėšomis. Projekto partneriai: Panevėžio regiono savivaldybių viešosios bibliotekos.

Biblioteka visiems logotipas