Minėdami Pasaulinę istorijų pasakojimo dieną kviečiame į pasakojimo edukacijas

Naujos pasakojimo edukacijos, plakatas

Pasaulinė istorijų pasakojimo diena (angl. World Storytelling Day) jau beveik du dešimtmečius kovo 20 d. visame pasaulyje minima šventė. Švedijoje gimusios pasakojimo dienos tikslas – kviesti visus dalintis istorijomis, stiprinti ryšius tarp pasakotojų ir atkreipti visuomenės bei žiniasklaidos dėmesį į pasakojimą kaip meno rūšį. Šia proga primename, kad bibliotekoje jau vyksta naujai sukurtos pasakojimo edukacijos, skirtos ne tik mažiesiems lankytojams, bet ir suaugusiems.

„Istorijų pasakojimas – puikus būdas bibliotekoms kurti ryšį su vietos bendruomenėmis. Pasakojimu grįstos edukacinės veiklos įtraukia, atveria vaizduotę, sukuria saugią erdvę saviraiškai. Klausydami istorijų pažįstame literatūrą, pasaulį ir save, kartu mokomės. Tikimės, kad besikuriantis pasakojančių bibliotekų tinklas stiprės ir plėsis visoje šalyje,“ – sako bibliotekos direktorė Jurgita Bugailiškienė.

Įgyvendinant projektą „Pasakojimo meno ir metodo modelio sukūrimas Lietuvos bibliotekoms“ 12 Panevėžio regiono bibliotekų specialistų dalyvavo pasakojimo meno mokymuose ir padedami profesionalių pasakotojų – Rose Marie Lindfors iš Šiaurės pasakojimo meno centro (Nordic Storytelling Centre, Švedija) bei Tiril Bryn (Norvegija) – sukūrė penkias pasakojimo edukacijas bibliotekų lankytojams. Menininkė Neringa Minkevičienė šioms programoms sukūrė ir parengė edukacinių priemonių rinkinius.

Pasakojimo edukacijos yra pritaikytos skirtingo amžiaus lankytojams. Mažuosius kviečiame kartu kurti pasakojimą pagal Ievos Babilaitės bežodę knygą „(Ne)vienas“, susipažinti su ekologija edukacijoje „Bitė ir aš“ bei kartu su pasakos herojais įveikti kliūtis edukacijoje pagal tradicinę pasaką „Dvylika brolių, juodvarniais lakstančių“. Rimais ir ritmais turtinga edukacija „Akmenų sriuba“ sudomins ir mažus ir didelius. Suaugusiuosius kartu svajoti bei diskutuoti kviečia pasakojimas apie stebuklingą teptuką.

Šiuo metu kviečiame į šias edukacijas registruotis nemokamai. Numatome, kad nuo rugsėjo mėn. jas galėsime pasiūlyti Kultūros paso programoje. Registruokitės el. p. edukacijos@pavb.lt, tel. +370 616 197 03

Edukacinės pasakojimo programos jau vyksta ne tik mūsų, bet ir kitose Panevėžio regiono bibliotekose.

Kviečiame dalyvauti ir pasinerti į užburiantį istorijų pasaulį!

Daugiau informacijos apie vykdomas pasakojimo edukacijas rasite čia.
Daugiau apie projektą „Pasakojimo meno ir metodo modelio sukūrimas Lietuvos bibliotekoms“.

Projektą finansuoja

Nordic culture point logotipas