Frankofonijos mėnuo bibliotekoje

Renginio plakatas
Pradžia:2022-03-01 9:00
Pabaiga:2022-03-31 19:00

Kovo 20-oji – Tarptautinė frankofonijos diena, o kovas Lietuvoje ir visame pasaulyje – Frankofonijos mėnuo. Frankofonija simbolizuoja bendrystę, solidarumą ir taiką – šia proga visame pasaulyje organizuojama daugybė šventinių ir kultūrinių renginių. Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka šiai dienai paminėti paruošė turiningą renginių programą.

Kovo mėnesį bibliotekoje organizuojami prancūziško kino seansai vyresniųjų klasių mokiniams:

Kovo 15 d. 11 val. ir 14 val.Kova su šešėliu“ (rež. T. Lumbroso, 26 min.), 10–12 klasėms.
Kovo 17 d. 11 val. ir 14 val.Spartakas ir Kasandra“ (rež. I. Nuguet, 81 min.), 8–12 klasėms.
Kovo 18 d. 10 val. ir 14 val. „Seksas be sutikimo“ (rež. D. Dhilly, 52 min.), 10–12 klasėms.

Filmai įgarsinti prancūzų kalba su lietuviškais subtitrais, bus demonstruojami iš neformalaus švietimo platformos „Nepatogaus kino klasė“. Būtina registracija: el. p. edukacijos@pavb.lt ar tel. +370 616 197 03.

Kovo mėn. bibliotekos socialinio tinklo Facebook paskyroje vyksta interaktyvi viktorina apie Prancūziją ir prancūzų kalbą

Kovo 16 d. 16 val. bibliotekoje Atviroje jaunimo erdvėje – Eskizavimo klubo užsiėmimas prancūzų meno ir kultūros tema: tapymas taikant garsių prancūzų autorių stilius/technikas. Vyks protmūšis „Kahoot!“. Skirta 14–29 m. jaunimui.

Kovo 16 d. 17.15 val. bibliotekos kuluaruose Tarptautinei frankofonijos dienai skirtas koncertas. Dalyvaus Panevėžio Vytauto Mikalausko menų gimnazijos tikybos ir prancūzų kalbos mokytoja Marytė Širkaitė ir šios gimnazijos muzikos atlikėjai. Skambės prancūziškos eilės ir muzika. Renginį ves bibliotekos kultūrinių renginių organizatorė, poetė Elvyra Pažemeckaitė.

Kovo 14–18 d. bibliotekos Atrijaus terasoje veiks paroda „Gražiausi frankofonijos leidiniai“, kurioje pristatomi vertingiausi prancūzų verstiniai leidiniai iš bibliotekos fondų.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.