Atvirų pamokų ciklas

Renginio plakatas

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, bendradarbiaudama su Nacionaline biblioteka, pradeda atvirų pamokų ciklą, skirtą geriau susipažinti su Ukrainos istorija, bendrais Lietuvos ir Ukrainos ryšiais, dabartine padėtimi bei iš to kylančiais iššūkiais, tokiais kaip dezinformacija, krašto apsauga, psichologinė sveikata, atsakyti į mokiniams ir mokytojams rūpimus klausimus.

Pirmoji pamoka – kovo 3 d. 11 val. Joje mokytojas Laurynas Kudijanovas kalbins istoriką, Vilniaus universiteto rektorių prof. Rimvydą Petrauską. Pamokos tema – „Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės pamokos dabarčiai“: bus aptariama, kaip mūsų šalyje sugyveno skirtingos kultūros ir kuo tai svarbu Lietuvos lietuviams, ukrainiečiams, baltarusiams ir rusams šiandien.

Pamoka skirta I–IV gimnazijos klasės mokiniams.

Ją kviečiame žiūrėti Nacionalinės bibliotekos YOUTUBE kanale.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.