Susitikime Vilniaus knygų mugėje

Renginio plakatas
Data:2022-02-27
Laikas:10:00

Vasario 24–27 d. vyks tradicinė, 22-oji Vilniaus knygų mugė „Vaizdas kaip tekstas“. Tai tikra knygų mylėtojų fiesta, kurioje jau ne vienerius metus dalyvauja ir mūsų biblioteka. Džiaugiamės galėdami pranešti, kad šiais metais kartu su Molėtų, Panevėžio miesto, Pasvalio, Biržų, Anykščių ir Rokiškio savivaldybių viešosiomis bibliotekomis mugės lankytojams pristatysime naują paslaugą – pasakojimo edukacijas.

Apsilankę mūsų stende, mugės dalyviai susipažins su pasaulyje ir Lietuvoje sparčiai populiarėjančiu pasakojimo menu. Kartu kursime pasakojimą vaikams pagal Ievos Babilaitės bežodę knygą „(Ne)vienas“, ekologijos mažuosius mokys edukacija „Bitė ir aš“, vyks pasakojimo edukacija vaikams, jaunimui ir suaugusiesiems „Akmenų sriuba“, bus nagrinėjamas pasakojimas apie stebuklingą teptuką ir tradicinė pasaka „Dvylika brolių, juodvarniais lakstančių“.

Šios pasakojimo edukacijos buvo parengtos įgyvendinant projektą „Pasakojimo meno ir metodo modelio sukūrimas Lietuvos bibliotekoms“, kuriame dalyvauja dvylika Panevėžio regiono bibliotekų. Pasakojimo meno mokymus bibliotekos specialistams vedė ir pasakojimo edukacijas kurti padėjo profesionalios pasakotojos: Rose Marie Lindfors iš Šiaurės pasakojimo meno centro (Nordic Storytelling Centre, Švedija) ir Tiril Bryn (Norvegija). Menininkė Neringa Minkevičienė šioms programoms sukūrė ir parengė edukacinių priemonių rinkinius.

Visas mugės dienas jungtinį Panevėžio regiono bibliotekų stendą rasite Jaunųjų skaitytojų salėje Bibliotekų erdvėje.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.