Kviečiame stebėti pokalbį su rašytoja Vilma Kava

Vilma Kava

Čikagoje jau 15 metų gyvenanti Vilma Kava žiūrovų teismui pristato antrąją savo knygą „Tiesiog atsitiko“. Skaičiusiems šią knygą atrodo, kad tai apie keturias moteris, mylinčias vieną vyrą. Tačiau pati autorė mano kitaip.

„Pokalbio metu kalbėjome ne tik apie knygą. Kalbėjome apie gyvenimą. Ir, žinoma, pirmiausia apie gyvenimą JAV, Čikagoje. Apie svarbiausias JAV aktualijas, nes nors mes kasdien apie Ameriką kalbame ir rodome ją kaip laisvės, demokratijos pavyzdį, kaip žmogaus gerovės garantą, deja, iš tiesų mažai apie ją žinome, Lietuvių diaspora čia – pati didžiausia. Meilė savo gimtinei  puoselėjama įvairių renginių metu, lituanistinės mokyklėlės užsiėmimuose, bet tik tas kuris ten gyvena, gali sužinoti ir pajausti, pačiupinėti savomis rankomis,“ – sakė viešnią iš Čikagos kalbinusi  Bitės bibliotekos kultūrinės veiklos vadybininkė Virginija Januševičienė.

Tai antroji autorės knyga, iškart sulaukusi didžiulio populiarumo. Ją išleido solidi leidykla TYTO ALBA, kurios vadovė Lolita Varanavičienė labai kruopščiai renkasi autorius.

Stebėkite pokalbį

Iliustracija: knygos viršelis ir Vilma Kava / Leidyklos ir V. Rupeikos nuotr. koliažas