Atidaromas profesoriaus Algio Mickūno filosofijos centras

Kvietimas

Pasvalio Mariaus Katiliškio viešoji biblioteka kviečia į išskirtinį įvykį bibliotekoje! Vasario 23 dieną (trečiadienį) atveriamas Profesoriaus Algio Mickūno filosofijos centras!

11:30 Pasvalio Mariaus Katiliškio viešojoje bibliotekoje (4 a., Kūrybos ir edukacijų erdvėje) – simbolinis atidarymo akto pasirašymas.

Filosofijos centras „apsistos“ būsimoje bibliotekos oranžerijoje – modernioje bei drauge gamtiškoje erdvėje, ir taps atskaitos tašku – tai bus ne tik vieta susitikimams, paskaitoms, ekspozijoms. Įkuriant šį centrą, užsibrėžiama populiarinti filosofiją mieste, rajone – susitinkant ir diskutuojant su rajono gyventojais, mokiniais, institucijų atstovais, dalijantis patirtimi bei idėjomis.

Pirmoji tokia filosofinė išvyka – Pasvalio krašto muziejuje. Čia 12 valandą vyks susitikimas ir diskusija, skirta centro atidarymui. Bus aptariama Profesoriaus Algio Mickūno filosofijos centro idėja, iššūkiai ir planai. Dalyvauja filosofai prof. Algis Mickūnas, Žilvinas Svigaris, Laura Varnauskaitė (Vilniaus universitetas).

Pasvalio kultūros centro folkloro ansamblis „Rags“ atlieka autentiškas lietuvių liaudies dainas. (Jas dainuoti mėgsta ir kraštietis filosofas!)

Algis Mickūnas – pasvaliečiams puikiai pažįstamas energingasis, iš Kriklinių krašto kilęs Ohajo (JAV) universiteto profesorius. Būtent kraštiečio siūlymu Pasvalio bibliotekoje įkuriamas filosofijos centras. Tai – išskirtinis reiškinys Lietuvos regione. Atidarymo renginyje susitiksime su pačiu A. Mickūnu bei susipažinsime su jo kviestais svečiais, drauge kalbėsimės, bus kviečiama diskutuoti – ar filosofavimas įkvepia drąsos gyventi? Kodėl filosofija Pasvalyje svarbi? Filosofijos sklaida – rajonų švietimo viltis?

Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos informacija