Visų džiaugsmui – ypač pagausėję bibliotekos fondai

Naujų knygų fone vienas ant kito paguldyti ir išdėlioti nauji žaidimai

Džiaugiamės, kad šiais metais savo lankytojus galėsime nustebinti gerokai pagausėjusiu fondu. 2021-aisiais gautas itin dosnus finansavimas bibliotekos fondų papildymui – lentynos jau pildomos ne tik naujausiomis knygomis, laikraščiais, populiariais žurnalais, bet ir daugeliu kitų vertingų leidinių.

Lietuvos Respublikos kultūros ministerija gruodžio mėnesį Lietuvos apskričių bibliotekoms skyrė papildomą finansavimą informacijos ištekliams įsigyti. Mūsų bibliotekai teko beveik 60 tūkst. eurų. Iš viso 2021 metams skirta daugiau nei 95 000 eurų, už kuriuos buvo įsigyta beveik 7400 vienetų įvairių dokumentų. Užsakyta „Ebsco“ ir „Taylor“ duomenų bazių, portalų Delfi plius, 15min prenumerata.

Bibliotekos fondas pasipildė įvairios tematikos knygomis lietuvių ir užsienio (anglų, rusų ir kt.) kalbomis, Lietuvoje ir užsienyje išleistomis spausdintomis natomis, garso ir vaizdo dokumentais, vinilinėmis plokštelėmis, stalo žaidimais, komiksais, vertingais meno albumais.

Išskirtinio dėmesio verti bibliotekos įsigyti itin reti senieji leidiniai, kurie papildys Kultūros paveldo ir kraštotyros fondus. Čia istorijos mėgėjai ras tokių leidinių kaip „Cicerono prakalbos“ (Vilnius, 1754) ar Ruigio–Milkaus žodynas (1800 m.)

Sekite mūsų informaciją ir sužinokite visas bibliotekos lentynų naujienas!