Sensoriniai skaitymai šeimoms

Vaikai ir suaugusieji sėdi ratu ir klausosi skaitomos knygos
Sensorinių skaitymų akimirka
Data:2022-03-29
Laikas:10:00
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Antradieniais nuo 10 val. bibliotekos konferencijų salėje vyksta sensorinių skaitymų edukacinė programa šeimoms su 4–12 m. vaikais. Tokiuose skaitymuose vaikai ne tik lengvai įsitraukia į skaitomą istoriją, patiria knygų teikiamą malonumą, bet ir geriau pažįsta juos supantį pasaulį. Programa tinka ir vaikams, turintiems autizmo spektro sutrikimų, kalbos bei komunikacijos sunkumų.

Užsiėmime pasitelkiamos sensorinės (taktilinės, vizualinės) priemonės ir pojūčiai (rega, klausa, lytėjimas, uoslė ar skonis). Eigą sudaro trys dalys – istorijos skaitymas, praktinė užduotis pagal knygos tekstą, žaidimai ir diskusija su tėvais ar globėjais.

Galima registruotis į šias „Sensorinių skaitymų“ istorijas:

  1. Eduardo Mieželaičio „Zuikis Puikis“
  2. Nicolos Kinnear „Kaip kiškis mokėsi drąsos“

Vienu metu gali dalyvauti viena ar kelios šeimos. Registruojantis aptariami dalyvausiančios šeimos poreikiai.

Registracija el. p. edukacijos@pavb.lt, tel. +370 616 197 03 arba užpildant formą.

Programą „Sensoriniai skaitymai“ Panevėžio regione įgyvendina Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka. Ji įgyvendinama LR kultūros ministerijos programos „Aprūpinti bibliotekas socialinės ir informacinės atskirties gyventojų grupėms skirta įranga bei priemonėmis“ lėšomis. Projekto partneriai: Panevėžio regiono savivaldybių viešosios bibliotekos.

Biblioteka visiems logotipas

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.