Populiariausi bibliotekos vaizdo įrašai 2021-aisiais

Filmavimo kamera ir YouTube simbolis

Metų pradžioje dėl pandemijos situacijos buvome priversti kultūrą vartoti nuotoliniu būdu, bet net atlaisvėjus ribojimams daugeliui žmonių dėl patogumo, laiko taupymo, judumo problemų virtualumas tapo privalumu.

2021-aisiais metais biblioteka kūrė dar daugiau virtualaus turinio: filmavo gyvus ir organizavo nuotolinius renginius, nuotolinius mokymus ir susitikimus, kūrė virtualias edukacijas. Dalinamės pastaraisiais metais daugiausiai peržiūrų sulaukusių vaizdo įrašų penketuku.

5 vieta – knygos „Seno kunigo pasakojimai“ pristatymas

Biblioteka 2021-aisiais pristatė nemažai įvairaus žanro knygų virtualiai, vienas sėkmingiausių buvo knygos „Seno kunigo pasakojimai“ pristatymas. Jame dalyvauja knygos autorius monsinjoras Juozapas Antanavičius, vyskupas Jonas Kauneckas, Maugarų kaimo gyventoja Donata Rudienė, bibliotekos Krašto kultūros paveldo sklaidos skyriaus darbuotoja Ilona Mažylytė. Girdėsite knygos sudarytojos ir redaktorės dr. doc. Irenos Rameneckienės ir dr. Aldonos Vasiliauskienės įžvalgas.

4 vieta – Donato Katkaus atsiminimų knygos sutiktuvės

Įgyvendindama projektą „Literatūros ir kino dienos XII“ biblioteka birželio mėnesį keturiose Panevėžio regiono bibliotekose surengė dirigento, profesoriaus Donato Katkaus atsiminimų knygos „Užrašai iš Rokantiškių“ pristatymų renginius. Kartu su knygos sudarytoja, muzikos kritike, radijo programos „LRT klasika“ vyresn. redaktore Rasa Murauskaite dalinosi įspūdžiais, nutikimais, prisiminimais, kurie užfiksuoti rinkinyje. Šis vaizdo įrašas, kaip ir knyga, rekomenduojami visiems, kurie domisi muzikos ir kultūros pasauliu, žymių žmonių gyvenimu, Lietuvos istorija bei kūrėjų padėtimi įvairiais jos etapais.

3 vieta – įrašas apie Šatrijos Raganą iš virtualių pokalbių ciklo „Literatūrinis žadintuvas“

Praėjusiais metais buvo pradėtas virtualių pokalbių ciklas „Literatūrinis žadintuvas“, kviečiantis atsigręžti ir atsiminti didžius literatūros kūrėjus. Vienas iš tokių įrašų buvo pokalbis apie Lietuvos tautinio atgimimo ir nepriklausomybės pradžios rašytoją romantikę, pedagogę, krikščioniškos asmenybės ugdytoją Mariją Pečkauskaitę-Šatrijos Raganą. Vaizdo įrašas aktualus tiek siekiant pažinti šią autorę, tiek norint toliau gilintis jos kūryba besižavintiems.

2 vieta – virtualus apsilankymas „Šiaurės šalių vaikų knygų potvynis“ parodoje

Pavasarį į biblioteką atplaukė milžiniškas vikingų laivas, pilnas Šiaurės šalių literatūros personažų, begalės įtraukiančių žaidimų ir užduočių. Vaikams, kurie negalėjo atvykti fiziškai, buvo sukurtas nuotolinis turas, kurio pagalba parodą gali apžiūrėti ir kituose Lietuvos miestuose ar net užsienyje gyvenantys vaikai. Šia iniciatyva siekiama ne tik pristatyti vaikams skirtą Šiaurės šalių literatūrą, bet kartu ugdyti vaikų skaitymo įpročius, kūrybiškumą.

1 vieta – edukacija „Žvelgiu į pasaulį“

Edukacinis filmukas vaikams apie bites ir jų gyvenimą yra visų laikų bibliotekos populiariausias vaizdo įrašas, kiti jo nepralenkė ir šiais metais. Jei žinote mažųjų žiūrovų, kurie dar nematė šio video – būtinai pasidalinkite.

Visus viešus bibliotekos sukurtus vaizdo įrašus jums patogiu metu galite peržiūrėti bibliotekos Youtube kanale.