Biblioteka prisidės prie pilietinės iniciatyvos „Atmintis gyva, nes liudija“

Daug mažų degančių žvakučių

Sausio 13-ąją prisimename, kaip vienybės ir laisvės siekio vedini Lietuvos piliečiai pasiekė istorinę pergalę. Tauta atsilaikė prieš sovietinių okupantų ir vietinių kolaborantų agresiją bei bandymą karine jėga įvykdyti perversmą ir apgynė atkurtos valstybės nepriklausomybę. Minėdama šią dieną biblioteka jungsis prie pilietinės iniciatyvos „Atmintis gyva, nes liudija“ ir sausio 13-osios rytą savo languose įžiebs žvakeles.

2022 m. pilietinė iniciatyva „Atmintis gyva, nes liudija“ Lietuvoje vyks jau penkioliktą kartą. Pasak organizatorių, kasmet minėjimas įgauna naują, ypatingą prasmę perduodamas žinią jaunajai kartai apie 1991 metų sausio įvykių reikšmę mūsų valstybei.

Iniciatyvą organizuoja Tarptautinė komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti. Sausio 13-osios rytą, 8 val., Lietuvos švietimo įstaigos, valstybės institucijos, organizacijos ir visi geros valios žmonės kviečiami dešimčiai minučių languose uždegti vienybės, atminimo ir pergalės žvakutes.

Norinčius prisijungti prie pilietinės iniciatyvos „Atmintis gyva, nes liudija“ organizatoriai prašo registruotis.  

Daugiau informacijos apie šią iniciatyvą ankstesniais metais: www.komisija.lt