Sužinokite, ar įmanoma gyventi be atliekų

Renginio plakatas
Data:2021-12-07
Laikas:10:30
Vieta:Nuotolinis renginys

Gruodžio 7 d. 10.30 val. vyks nuotolinė projekto „Veiklios šeimos Panevėžyje“ paskaita „Gyvenimas be atliekų – misija įmanoma?“. Paskaitą ves pasaulinį bestselerį apie gyvenimą be atliekų išvertusi Mila Monk.

„Zero Waste“ (liet. „nulis atliekų“) judėjimas yra vienas iš reiškinių, patvirtinančių, kad didelio masto pokyčiai gali prasidėti nuo vieno žmogaus. Prancūzų kilmės amerikietė Bea Johnson, gyvendama amerikietišką svajonių gyvenimą susivokė, kad besaikis vartojimas ne tik nesuteikia vidinio pasitenkinimo, bet ir skatina didelių kiekių atliekų susidarymą, o tai veda į pražūtį visą mūsų civilizaciją. Ji ėmė keisti savo ir savo šeimos kasdienius įpročius ir dalintis patirtimi su kitais – iš pradžių tinklaraštyje, o vėliau parašė knygą „Zero Waste Home“. Knygą imta versti į įvairias kalbas ir „Zero waste“ judėjimas išplito visame pasaulyje. 2018 m. knyga buvo išversta į lietuvių kalbą ir išleista pavadinimu „Namai be atliekų“.

O ar paprastai šeimai Lietuvoje įmanoma gyventi negeneruojant atliekų ar bent darant kuo mažesnį neigiamą poveikį aplinkai? Savo įžvalgomis ir patirtimi pasidalins Mila Monk, kuri išvertė Bea Johnson knygą į lietuvių kalbą ir ne vienus metus taiko knygoje pateiktus patarimus savo gyvenime.

Lektorė pristatys Bea Johnson sudarytą 5 gyvenimo be atliekų principų sistemą, papasakos apie Lietuvoje egzistuojančias masinio vartojimo prekių ir paslaugų alternatyvas ir netgi patars, kaip patiems pasigaminti tam tikrus buityje naudojamus produktus. M. Monk taip pat yra miško terapijos pradininkė Lietuvoje, tad trumpai pristatys ir miško terapiją kaip tvarią sveikatinimo praktiką.

Bibliotekos logotipas  Panevėžio miesto savivaldybės logotipas 

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.