Smėlynės bibliotekoje – laiškai ant sniego

Laiskai

Besiruošdamas šventiniam laikotarpiui, „Smėlynės“ bibliotekos kolektyvas kreipėsi į bičiulius, kviesdamas parašyti atvirlaiškį Kalėdų Seneliui ir dalyvauti konkurse „Laiškas ant sniego“. Šventiniai konkursai jau tampa bibliotekos tradicija, kuri suburia draugus bei skatina atsigręžti į tai, kas tikra, nuoširdu ir sukurta mūsų pačių rankomis.

Šis konkursas Panevėžio ugdymo įstaigų pradinių klasių moksleivius kvietė pasinerti į svajones ir parašyti laišką būtent ranka, o ne kompiuterio pagalba. Įsimintina data – spalio 9-ąją minima Pasaulinė pašto diena – padiktavo laiško rašymo formą – senokai primirštą atvirlaiškį. Vienoje jo pusėje vaikai rašė laišką, o kitą pusę galėjo dekoruoti pasirinkta technika.

Konkurso „Laiškas ant sniego“ tikslas – skatinti kūrybiškumą, gebėjimą tiksliai reikšti savo mintis, rašyti tvarkingai ir gražiai bei visiems kartu prisiminti pačią laiškų rašymo RANKA tradiciją. Kaip mokytojai pastebėjo, ne tik prisidėjome prie dailaus rašymo įgūdžių ugdymo, bet ir surinkta medžiaga bibliotekoje apie laiškų rašymo tradicijas bei pašto darbą tapo pažintinės pamokos dalimi.

Sulaukėme net 225 atvirlaiškių! Konkursiniai darbai virto ne tik paroda, bet ir nuostabiu šventiniu pasipuošimu. Šiomis dienomis, užsukę į „Smėlynės“ biblioteką, visi stabteli paskaityti laiškų. Kad ir kokie slapti būtų vaikų norai, bet surašyti į atvirlaiškius, jie tampa svajonėmis, kuriomis gera dalintis su visais. Kaip garsus animatorius W. Disney yra sakęs: „Kiekvieno suaugusio žmogaus viduje vėl trokšta laisvai svajoti vaikas“.

Parengė
Monika Kazlauskė,
vyresn. bibliotekininkė
Panevėžio Elenos Mezginaitės viešoji biblioteka