Projektas „Kartų namai Molėtuose“

Molėtų rajono savivaldybės viešoji  biblioteka ir Europos socialio fondo agentūra (ESFA) 2020 m. vasario 20 d. pasirašė iš Europos sąjungos struktūrinių fondų lėšų bendrai finansuojamo projekto Nr.  08.6.1-ESFA-T-927-01-0168 „KARTŲ NAMAI MOLĖTUOSE“  sutartį Nr.  08.6.1-ESFA-T-927-01-0168.

Projekto  „KARTŲ NAMAI MOLĖTUOSE“  tikslas – mažinti nedarbą Molėtų mieste, skatinant užimtumą ir verslumą bei siekiant pagerinti Molėtų miesto bendruomenės narių gyvenimo kokybę. Projekto metu organizuotas neformalus švietimas padidino Molėtų miesto bendruomenės narių socialinę integraciją – projekto dalyviai įgijo naujų žinių, pagilino jau turimas žinias, įvairaus amžiaus bendruomenės narių bendros veiklos pagilino bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius, kurie palengvins jų integraciją į vietos bendruomenę,  padės atrasti galimybių įsidarbinti ar kurti savo verslą. Savanoriavimas suteikė naujų galimybių bendradarbiauti, didinti aktyvaus gyvenimo poreikį bei pagerinti gyvenimo kokybę. Buvo  sukurtos dvi neformalaus švietimo programos : virėjų ir floristų – dekoratorių. Pagal programas   apmokyta 20  įvairaus amžiaus ekonomiškai neaktyvių  asmenų, kurie  įgijo   Molėtų miesto poreikius atitinkančias  virėjų ir floristų – dekoratorių kvalifikacijas. Projekto metu tikslinei grupei 20 asmenų buvo organizuotas 3 mėnesių  192 val. neformalusis švietimas:  96 val. virėjų ir  96 val. floristų – dekoratorių kvalifikacijai įgyti.   Sėkmingai baigusiems mokymo programą  įteiktas neformaliojo švietimo mokymo programos baigimą patvirtinantis pažymėjimas, kuriame  nurodyta baigta programa, valandų skaičius, įgyti gebėjimai ir kompetencijos.  Projekto įgyvendinimo metu projekto veiklų dalyviams 2021 m. rudenį buvo organizuoti 3 renginiai – išvykos   į įmones: į Karmėlavą, į restoraną visai šeimai „Briedžių medžioklė“, į gėlių studiją „Idealistė“ Kaune ir  Vilnių, į virtuvės šefo Ruslano Bolgovo studiją, kur įmonių  savininkai pasidalino savo verslo kūrimo,  kompetencijų įgijimo, įdarbinimo ir įsidarbinimo gerąja patirtimi, supažindino su savo kolektyvų darbuotojais, kartu vyko ir praktiniai užsiėmimai.  Projekto tikslinė grupė pasinaudos žiniomis įsidarbinant ar kuriant nuosavą verslą.

Projektas finansuojamas iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų ir Valstybės biudžeto. Projektui skirta 41699,13 Eurai. Įsisavintos visos projekui vykdyti skirtos lėšos. Molėtų rajono savivaldybės viešoji  biblioteka bei partneriai  Molėtų gimnazija ir moterų klubas “Judra” prie projekto įgyvendinimo prisidėjo ir savo lėšomis, projekto veikloms įgyvendinti skirdami  4496,31  Eurus.

Parengė projekto vadovė Virginija Raišienė
Molėtų rajono savivaldybės viešoji biblioteka

modernizavimo projektas