Poetės Reginos Katinaitės-Lumpickienės knygos „Varna su baltu plūksnu“ sutiktuvės

Poetės Reginos Katinaitės portretas
Poetė Regina Katinaitė-Lumpickienė. Adolfo Sinkevičiaus nuotrauka
Data:2021-12-13
Laikas:17:15
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Gruodžio 13 d. 17.15 val. bibliotekos konferencijų salėje vyks susitikimas su poete Regina Katinaite-Lumpickiene. Jo metu autorė pristatys naujausią savo eilėraščių knygą „Varna su baltu plūksnu“. Knygoje susipina šiuolaikinio gyvenimo detalės ir laiko patikrinta išmintis, nuostaba ir mokėjimas pasijuokti iš savęs.

R. Katinaitė-Lumpickienė Utenos rajone gimusi ir augusi poetė, vertėja. Po studijų Vilniuje grįžusi į gimtąjį kraštą poetė dirba kultūros srityje ir rašo bei verčia knygas. Autorės kūryba išsiskiria gyvu autentišku tarmiškumu. „Tarmė – tai turtas, kurio neįsigysi, jei neturi“ – sako uteniškių tarme dažnai rašanti R. Katinaitė-Lumpickienė.

1992 m. poetė buvo apdovanota Boriso Dauguviečio premija (II laipsnio diplomas) už Antano Miškinio „Žaliaduonių gegužės“ inscenizaciją. 2003 m. menininkė tapo Utenos rajono meno ir kultūros premijos laureatė už eilėraščių ir vertimų knygą „Grąžinu tau laiką“. 2010 m. – Antano Miškinio literatūrinės premijos laureatė už eilėraščių knygą aukštaičių uteniškių tarme „Paraič nama“. Šiais metais poetė įvertinta Antano Baranausko vardo premija.

Susitikime bus galima įsigyti pristatomą knygą.

Renginys iš projekto „Maža žemėlapyje, didi pasaulyje 3“

Finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio miesto savivaldybė

LKT_Logotipas  Panevėžio miesto savivaldybės logotipas

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.