Paminėtas Utenos A. ir M. Miškinių viešosios bibliotekos jubiliejus

jubiliejus-utena

Lapkričio pabaigoje Utenos Antano ir Motiejaus Miškinių viešoji biblioteka atšventė savo veiklos 90-metį. Per ilgus darbo metus bibliotekoje keitėsi darbuotojai, vadovai, veiklų ratas plėtėsi, biblioteka tapo lankomiausia ir viena reikšmingiausių institucijų regione. Renginys prasidėjo nuo kelionės per bibliotekos istoriją.

Renginio vedėjas Linas Bražionis pateikęs keletą faktų istorinės kelionės estafetę perdavė bibliotekos direktorei Vidai Garunkštytei, ji priminė bibliotekos kaitą, laimėtus projektus, garbius svečius ir ankstesnius vadovus.

Jubiliejaus proga pasveikinti bibliotekos darbuotojų susirinko gausus būrys svečių. Sveikinimus pradėjo ir gražiausiais žodžiais į bendruomenę kreipėsi Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas, kuris darbuotojus pradžiugino padėkomis ir neeiline dovana – 5000 eurų čekiu. Kartu su juo sveikinimus perdavė ir Utenos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Zita Ringelevičienė. Pasveikinti bibliotekos darbuotojų atvyko Kultūros ministerijos atstovė Gražina Lamanauskienė, ji įteikė kultūros ministro Simono Kairio sveikinimą bei padėkas darbuotojams. Savo sveikinime ji sakė, kad Utenos A. ir M. Miškinių viešoji biblioteka yra viena stipriausių bibliotekų viešųjų bibliotekų tinkle, ugdanti savo bendruomenę, pažįstanti ir besirūpinanti savo vartotoju, tai įstaiga garsėjanti iniciatyvumu, veiklumu, netradiciniais renginiais ir sprendimais.

Sveikinimus tęsė Seimo narys Edmundas Pupinis, linkėdamas judėti tik pirmyn ir toliau išlikti pavyzdine biblioteka. Seimo nario Gintauto Palucko sveikinimą ir atminimo dovanas perdavė Seimo nario padėjėjas, Utenos rajono savivaldybės tarybos narys Paulius Čyvas, kuris džiaugėsi tokiu šiltu sutikimu ir matydamas tiek daug laimingų veidų. Į garbaus jubiliejaus paminėjimą susirinko ir kitų bibliotekų atstovai – Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos direktorė Jurgita Bugailiškienė, kolegos iš artimiausių rajonų: Molėtų Zarasų, Ignalinos. Visi jie džiaugėsi ir didžiavosi bendryste su Utenos biblioteka. Artimiausi bibliotekos kaimynai – Utenos švietimo centras, su kuriais biblioteka dalinasi erdvėmis ir pagalba. Sveikinusi centro direktorė V. Bujanauskienė įteikė saldžią dovaną – šakotį.

Renginio metu sveikinimo žodžius tarė daugelis kitų įstaigų ir bibliotekos draugų – keramikas, Lietuvos puodžių karalius Vytautas Valiušis, visai bibliotekos bendruomenei pažįstamas, dažniausias renginių lankytojas, buvęs radijo žurnalistas Romualdas Valančiūnas ir  socialinės globos namų atstovė, Utenos kultūros centro direktorius ir pavaduotoja, Utenos švietimo įstaigų atstovai, Kraštotyros muziejaus vadovė, žiniasklaidos atstovai, Utenos trečio amžiaus universiteto atstovės, Utenos rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėja Jūratė Misiūnienė, Utenos meno mokyklos direktorius Arūnas Katinas, už bendrus projektus ir įdomias veiklas dėkojo ir bibliotekai padovanojo moksleivės Emilijos Miškinytės piešinį. Jubiliejaus paminėjimas baigėsi Lietuvos nacionalinės filharmonijos valstybinio Mikalojaus Konstantino Čiurlionio kvarteto koncertu.

Bibliotekos bendruomenė dėkoja visiems susirinkusiems už sveikinimo žodžius ir tikisi tolesnio prasmingo bendradarbiavimo.

Parengė Beatričė Navarskaitė
Utenos A. ir M. Miškinių viešoji biblioteka