Kitokia pamoka bibliotekoje

kitokia-pamoka

Prasidėjus adventui, lapkričio 30 ir gruodžio 1 dienomis, Anykščių rajono savivaldybės Liudvikos ir Stanislovo Didžiulių viešosios bibliotekos Vaikų literatūros ir edukacijos skyriuje apsilankė Anykščių Antano Baranausko pagrindinės mokyklos ketvirtokai, besiruošiantys Pirmosios komunijos sakramentui, su katechete Daiva Buele.

Netradicinėje erdvėje vykusi pamoka buvo skirta aptarti didžiąsias nedorybes, iš kurių kyla ir kitos nuodėmės bei ydos. Vaikai prisiminė blogybių, pasitaikančių jų kasdienybėje, pavyzdžius ir diskutavo, kokiu tinkamu elgesiu galima išvengti nuodėmės. Atverdami širdeles gražiems darbams, jie bibliotekininkėms dovanojo pirmąją advento Pranašų žvakutę su užrašu „Gerumas mus vienija“.

Bibliotekos darbuotojos pratęsė pamokos temą, pristatydamos knygas apie puikybę, gobšumą, tinginystę, pavydą: Džeinės Osten „Puikybė ir įtarumas“, Vytauto V. Landsbergio „Tinginių pasakos“, Jolitos Zykutės „Kaip karalaitė Karolina pavydėjo ir kas iš to išėjo“. Vėliau apžvelgėme knygas apie draugystę: Knister „Draugystė su piene“, Rasa Joni „Mano draugas paukštelis“, Linda Sarah ir Benji Davies „Geriausi draugai“, Rachel Bright „Peštukai voveriukai“ ir kt.

Pamokos pabaigoje mokiniai buvo supažindinti su Ignalinos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos projekto „Menų dūzgės kūrybingai vaikystei 2“ bičiuliška skaitymo skatinimo akcija“ Aš turiu tave, tu turi mane!“, kurioje dalyvauja ir Anykščių L. ir S. Didžiulių viešoji biblioteka. Kartu žiūrėjome filmuką apie susitikti svajojančius draugus ir pažadėjome sukurti laišką labiausiai patikusiems bibliotekų personažams.

Vaikų literatūros ir edukacijos skyriaus informacija
Nuotrauka Ramunės Bražiūnienės