Vokiečių kalbos savaitės renginiuose dalyvavo beveik 200 žmonių

Keletas veikiančių kompiuterių monitorių ir jais dirbantys mokiniai

Spalio 18–22 d. Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje vyko Vokiečių kalbos savaitės renginiai. Juose dalyvavo beveik 200 moksleivių iš Panevėžio J. Miltinio, R. Sargūno sporto, 5-osios, V. Mikalausko menų, V. Žemkalnio gimnazijų, „Vyturio“, „Aušros“, Rožyno progimnazijų, M. Karkos pagrindinės mokyklos.

Organizuotos penkių vokiškų filmų iš Baltijos filmų archyvo peržiūros ir įtraukiantys edukaciniai užsiėmimai „Lerne Mimik erkennen und die Gefühle lesen“.

Šiuose užsiėmimuose moksleiviai susipažino su visų pasaulio tautų žmonėms būdingomis pagrindinėmis emocijomis, atlikdami testus patys bandė atpažinti emocijas ir jausmus pagal skirtingas veido išraiškas. Dalyviai sprendė interaktyvias užduotis, užbaigę jas iškart matė savo rezultatus monitoriaus ekrane. Sukdami virtualų emocijų ratą, patys išreikšdami jame įvardintą emociją vokiškai, kurdami virtualius savo jausmų ir charakterio savybių debesis jie ne tik išmoko daug naujų vokiškų žodžių, bet ir džiaugėsi, kad galima mokytis užsienio kalbos tiesiog žaidžiant. Kiekvienam teko ir nelengvas išbandymas – pasakyti vokiškai, kaip jaučiasi, ko reikia pačiam, kad būtų laimingas, bei vokiškai palinkėti ką nors įkvepiančio savo klasės draugui ar mokytojai, pasakyti vokiškai komplimentą.

Dalinamės vokiečių kalbos edukacinių užsiėmimų, vykusių mūsų bibliotekoje, akimirkomis.