Poeto Rimvydo Stankevičiaus ir jo draugų kūrybos vakaras

Vaizdas be pavadinimo
Data:2021-11-08
Laikas:17:15
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Lapkričio 8 d. 17.15 val. bibliotekos konferencijų salėje vyks poeto Rimvydo Stankevičiaus ir jo draugų – teatro ir kino aktoriaus Albino Kėlerio, dailininko tapytojo Eugenijaus Marcinkevičiaus, dainuojančio aktoriaus Mindaugo Ancevičiaus ir muzikanto klavišininko Andriaus Savčenko – kūrybos vakaras „Blyksniai“. Jo metu bus pristatyta naujausia poeto knyga „Kiaurai kūnus“, skaitomos eilės, demonstruojami knygos įkvėpti paveikslai, atliekamos pagal šios knygos tekstus sukurtos dainos.

Kiekviena poeto Rimvydo Stankevičiaus poezijos knyga tampa įvykiu lietuvių literatūros pasaulyje. Praeitais metais išleista devintoji jo knyga „Kiaurai kūnus“ (2020 m.) taip pat susilaukė puikaus literatūros kritikų įvertinimo. Literatūros tyrinėtoja prof. Viktorija Daujotytė „Metų“ (2020 m.) žurnale rašė: „Rimvydas Stankevičius dar kartą įžengė į Valhalą, šį sykį savo paties sukurtą“. O recenziją baigia tokiais žodžiais: „Lieka viltis, kad ne viskas iš žmogaus, kad ir iš tų, kurių nežinome, nepažįstame. Kad yra kažkas, kas ne mūsų, tik kiaurai mus… Poezija, kai jau be pasirinkimo.“

Po šios knygos, kaip ir po ankstesnių jo knygų pasirodymo, R. Stankevičius susilaukė aktorių, muzikantų ir dailininkų dėmesio. Jo tekstai tapo traukos objektu ir įkvėpimo šaltiniu ne vienam menininkui.

Vakaro metu eilėraščius iš knygos „Kiaurai kūnus“ skaitys Juozo Miltinio dramos teatro aktorius A. Kėleris. Šis aktorius ir R. Stankevičius sutartinai save vadina dvasios broliais, ne kartą surengusiais savo dueto kūrybinius pasirodymus. Abu yra apdovanoti Lietuvos vyriausybės kultūros ir meno premijomis.

Savo menine patirtimi šiame vakare pasidalins tapytojas Eugenijus Marcinkevičius, kuris kalbės apie poeziją tapyboje. Išvysime keturis jo naujausius darbus, gimusius iš R. Stankevičiaus eilėraščių. E. Marcinkevičius – dailininkas, netikėtai interpretuojantis ir tapantis poeziją.

Pirmą kartą bibliotekoje pasirodys teatro ir kino aktorius, dainų autorius ir atlikėjas Mindaugas Ancevičius, kuris šią vasarą tapo 2021 m. tarptautinio poezijos festivalio „Poezijos pavasaris“ Laimono Noreikos aktoriaus skaitovo prizininku. Jis atliks savo kūrybos dainų pagal R. Stankevičiaus eiles. Jam pritars muzikantas klavišininkas Andrius Savčenko.

Vakaro metu bus galima įsigyti poezijos knygą „Kiaurai kūnus“.

Nepraleiskite šio ypatingo poezijos, dailės ir dainų vakaro!

Renginys iš projekto „Literatūros ir kino dienos bibliotekoje XII“

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio miesto savivaldybė

LKT_Logotipas  Panevėžio miesto savivaldybės logotipas

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.