Norite išlikti jauni? Užsukite į biblioteką!

sveikatos-renginiai-3

Kaip ir kasmet Panevėžio miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras organizavo akciją „Spalis – sveikatos stiprinimo mėnuo“. Panevėžio Elenos Mezginaitės viešoji biblioteka mielai prisidėjo prie jos – visą spalio mėnesį kvietė miesto gyventojus į renginius, skatinančius sportuoti, į edukacijas, knygų pristatymus, kviečiančius atkreipti dėmesį į savo sveikatą. Akciją finansuoja Panevėžio miesto savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialioji programa.

Biblioteka kvietė aplankyti filialuose eksponuojamas parodas: literatūros parodą mažiesiems „Aš augu sveikas“, IĮ „Jurgitėlės amatai“ keramikos būrelio vaikų darbų parodą „Daržovių ir vaisių puota“, literatūros parodas „Senatvė – ne amžius, o savijauta“ ir „Švari ir graži aplinka – sveikas žmogus“.

Viešoji biblioteka kvietė ir sportuoti – įvyko praktinis jogos užsiėmimas su trenere Laimute Vološkevičiene. Susirinkusieji atliko tempimo, atsipalaidavimo pratimus. Be to, čia visą mėnesį vyko akcija naujiems bibliotekos skaitytojams – „Dovana – knyga sveikatos tema“. Šioje bibliotekoje senjorai gilino e-sveikatos žinias skaitmeninio raštingumo mokymuose.

Būta ir susitikimų. Parko bibliotekos senjorų klube „Pabūkime kartu“ apsilankė ūkio „Brolių medus“ bitininkai Ignas ir Vilius Jackevičiai.  Renginio metu buvo atskleistos visos paslaptys apie bites ir medaus gerąsias savybes, susirinkusieji iš vaško pasigamino žvakelę. Bibliotekoje „Židinys“ įvyko susitikimas su knygos „Man 50. Ir aš dar gyva“ autore Virginija Rimkuviene. Čia netrūko gerų emocijų, atvirų istorijų, patarimų.

Buvo ir renginių, edukacijų, skirtų ikimokyklinukams, pradinių klasių mokiniams. Vaikai susipažino su augalais užsiėmime „Žolelių galia“, prisiminė sveiką užkandį – obuolį – edukacijoje „Riedėk, riedėk, obuoliuk“ ir popietėje „Obuolių sala“. Vaikų literatūros skyriuje „Žalioji pelėda“ įvyko Visuomenės sveikatos biuro renginys „Judėti sveika“. Judėjimo ir sveikos mitybos nauda aptarta su Panevėžio „Šaltinio“ progimnazijos ketvirtokais. Visuomenės sveikatos biuro specialistė mokinius pakvietė ne tik pasukti galvą ir atrasti teisingus atsakymus į klausimus, bet ir atlikti judrumo reikalaujančias užduotis, kuriose teko pajudėti, parungtyniauti, išlaikyti pusiausvyrą ir pašokinėti. Įveikus iššūkius, ketvirtokai buvo apdovanoti.

Nepamirškite, biblioteka – vienas iš jaunystės, ilgaamžiškumo užtaisų. Juk ne vienas atliktas tyrimas yra įrodęs, kad protinis darbas prisideda prie žmogaus tobulėjimo, aktyvumo, pozityvumo. O juk žingeidus žmogus – jaunas žmogus! Taigi, užsukite į biblioteką. Čia visų laukia knygos, žurnalai, laikraščiai, susitikimai, renginiai, mokymai ir daugelis kitų veiklų.

Parengė Vaida Žalienė
Panevėžio Elenos Mezginaitės viešoji biblioteka