Skaitymo džiaugsmai Rokiškio Juozo Tumo-Vaižganto gimnazijos „Romuvos“ skaitykloje

akimirka-1

Spalio 8 dieną skaitymo džiaugsmu buvo nutapytos akimirkos Rokiškio Juozo Tumo-Vaižganto gimnazijos „Romuvos“ skaitykloje. Dalinomės įspūdžiais su tais gimnazistais, kuriems skaitymas labai artimas.  Vienintelis III d kl. gimnazistas Dominykas Kibilda užsiregistravo dalyvauti respublikiniame skaitymo iššūkyje „Vasara su knyga“. Paskelbus rezultatus, jam skirtas organizatorių prizas. Sveikinome Dominyką ir linkėjome ateityje būti ištikimu knygų bičiuliu.

I c kl. gimnazistė Kotryna Stočkutė tapo šių mokslo metų 100- ąją informacijos vartotoja. I c kl. gimnazistas Ajus  Astikas nustebino intelektualiu požiūriu į skaitymą, į knygas. I e kl. gimnazistė Gabija Marčiulionytė jau nuo pat pirmų mokslo metų dienų aktyviai domisi literatūra. Tikime, kad tas poreikis tik augs.

Visi ištikimieji knygų bičiuliai apdovanoti knygomis „Rokiškio Juozo Tumo-Vaižganto gimnazijai-100“, o III  c kl. gimnazistėms Austėjai Šapolaitei, Austėjai Liolytei, Rugilei Balčiūnaitei, I  kl. gimnazistei Vestai Stundžėnaitei, įteikti fotomenininko Albino Kuliešiaus atvirukai.

Įvykęs susitikimas Rokiškio rajono savivaldybės Juozo Keliuočio viešojoje  bibliotekoje su Lietuvos knygotyrininku, bibliofilu, profesoriumi Domu Kaunu, padovanojo daug įdomių idėjų, naujos informacijos profesinei veiklai. Taip Profesorius pristatė  monografiją „Martynas Jankus. Tautos vienytojas ir lietuvių spaudos kūrėjas“. Kaip pats autorius teigė: „Leidinys sveria 2,5 kg, o apimtis 880 psl.“

Parengė Reda Kiselytė, Rokiškio Juozo Tumo-Vaižganto gimnazijos bibliotekininkė