Renginiai ir įvykiai Rokiškio Juozo Tumo-Vaižganto gimnazijos bibliotekoje

integruota-pamoka

Nubrido rugsėjis, nusinešė laiko atkarpą, o ji padabinta prasmingais darbais, paženklinta jaunų žmonių užmojais. Kviečiame skaityti apie nuveiktus darbus, kuriuos pavyko įgyvendinti Rokiškio Juozo Tumo-Vaižganto gimnazijos „Romuvos“ padalinio skaitykloje.

Asmenybės – jos įrėžia gilią vagą mūsų krašto, valstybės kultūroje. Spaudinių parodos parengtos šviesios atminties pedagogo, poeto, spaudos darbuotojo Alfonso Keliuočio 110-osioms, poeto, kunigo Antano Vienažindžio 180-osioms gimimo metinėms paminėti. Su eksponuojamais spaudiniais supažindinami informacijos vartotojai.

Gimnazijos lituanistės nuo pirmųjų mokslo metų dienų reikliai rekomenduoja gimnazistams skaityti programinę literatūrą. Nudžiugino ir pirmų gimnazijos klasių moksleiviai. Jau yra tokių, kurie savarankiškai susipažino su turtingu gimnazijos bibliotekos fondu ir nusprendė skaityti ne tik grožinę, bet ir mokslinę literatūrą. Svarbu paminėti, kad kartu su gimnazijos mokytojais buvo organizuotos integruotos pamokos gimnazijos skaitykloje.

Rugsėjo 23-oji – Lietuvos žydų genocido atminimo diena, kuri taip pat buvo paminėta gimnazijos bibliotekoje. Holokaustas – žiauri istorijos rykštė. Apie tai skaitykloje parengta spaudinių paroda „Negyjančios žaizdos“, eksponuojami kraštotyros leidiniai. Ji irgi buvo pristatyta informacijos vartotojams. Skaitytos Solomono Abramovičiaus ir Jakovo Zilbergo knygos „Išgelbėti bulvių maišuose. 50 Kauno geto vaikų istorijų“ ištraukos.

Glaudūs bendradarbiavimo saitai sieja Rokiškio Juozo Tumo-Vaižganto gimnazijos biblioteką su Rokiškio rajono savivaldybės Juozo Keliuočio biblioteka. Tenka aktyviai dalyvauti jų organizuojamuose renginiuose, literatūriniuose projektuose, Juozo ir Alfonso Keliuočių palikimo studijų centro veikloje.

Profesiniam tobulėjimui taip pat skirtas nemažas dėmesys, dalyvauta nuotolinėse konferencijoje, viešosios bibliotekos projekte „Baltu poetės Elenos Mezginaitės taku“, kuris įgyvendinamas keliuose rajonuose.

Spalis – Tarptautinis mokyklų bibliotekų mėnuo. Įgyvendinsime naujas idėjas dalyvaudami projekte „Mano vaikystės pasaka“.

Nuotrauka ir tekstas Redos Kiselytės,
Rokiškio Juozo Tumo-Vaižganto gimnazijos bibliotekininkės