Prisidedame prie Medijų ir informacinio raštingumo savaitės veiklų

Saugus internetas

Paskutiniąją spalio savaitę UNESCO kviečia jau dešimtus metus iš eilės minėti Medijų ir informacinio raštingumo savaitę. Kiekvienais metais, augant internetinių platformų įtakai ir didžiuliu greičiu kylant dezinformacijos bei kibernetinių nusikaltimų kiekiui, ši tema tampa vis svarbesnė. COVID-19 pandemijos metu,kai didžioji dalis mūsų gyvenimo persikėlė į internetinę erdvę, labiau nei bet kada turime kalbėti apie šioje erdvėje tykančias grėsmes ir kaip nuo jų apsisaugoti. 

Šios savaitės metu bibliotekoje vyks mokymai apie tai, kaip saugiai naudotis skaitmenine erdve informacijos paieškai ir dalinimuisi. Mokymų temos:

spalio 28 d. 10–12 val. „Būkime saugūs internete”

spalio 29 d. 10–12 val. „Skaitmeninių nuotraukų apdorojimas ir saugus dalijimasis”

Registruokitės bibliotekoje (Respublikos g. 14) registracijos tarnyboje (I a)., el.paštu jolanta.gorskiene@pavb.lt arba tel. 8 616 19 013

Švietimas medijų ir informacinio raštingumo tema padeda mums tapti sąmoningais informacijos vartotojais ir kūrėjais. Kultūros ministerijos užsakymu atliktas reprezentatyvaus žiniasklaidos priemonių naudojimo raštingumo lygio pokyčio tyrimas džiugina. Jo duomenimis Lietuvos gyventojų pastabumas ir kritiškas mąstymas lyginant su 2017 m. ženkliai išaugo – gyventojai tapo žymiai jautresni informacijos netikslumams.

Kviečiame ir toliau domėtis, mokytis ir būti sąmoningais bei atsakingais informacinės visuomenės nariais!

.