Pažintis su Dailės terapija

Spalio 14-ąją startavo bibliotekos projektas „Mokykimės ir tobulėkime: neformalaus švietimo veiklos suaugusiems“. Buvo surengtas dailės terapijos užsiėmimas tikslinei Panevėžio rajono gyventojų grupei.

Atsižvelgiant į laikmečio situaciją ir populiarėjančias technologijas, buvo pasirinktas virtualus susitikimo formatas. Dalyviai susipažino su pagrindiniais dailės terapijos elementais, terapijoje naudojamomis technikomis. Vadovaujami lektorės, psichologės psichoterapiautės, Rūtos Bučytės, dalyviai patys išbandė keletą technikų, aptarė savo emocijas, gilinosi į asmenybės, veikiamos įvairių pokyčių, prisitaikymą.

Kitas užsiėmimas – Kūrybinio rašymo terapija (lektorė J. Kiežė), vyks spalio 21 d.
Viešoji biblioteka vykdo suaugusiųjų rajono gyventojų švietimo programos Mokykimės ir tobulėkime: neformalaus švietimo veiklos suaugusiems veiklas. 2021 m. spalio – gruodžio mėn. planuojami 6 virtualūs užsiėmimai su įvairių sričių specialistais.

Šio projekto, finansuoto Panevėžio r. savivaldybės lėšomis, tikslas – gerinti rajono gyventojų užimtumą, saviraišką organizuojant įtraukiančias, kuriančias emocinį stabilumą veiklas. Užsiėmimai virtualūs, vyksta MS Teams platformoje.

Projekto koordinatorė Edita Grucienė, el. p.: edita.gr@panrbiblioteka.lt.

Parengė E. Grucienė
Panevėžio rajono savivaldybės viešoji biblioteka