Diskusija „Skaitmeninė Europa: ar pavyks prisitaikyti?“

Renginio afiša
Data:2021-10-15
Laikas:16:00
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Spalio 15 d. 16 val. bibliotekos konferencijų salėje vyks diskusija „Skaitmeninė Europa: ar pavyks prisitaikyti?” su LR užsienio reikalų viceministru Arnoldu Pranckevičiumi ir LR ekonomikos ir inovacijų viceministre Jovita Neliupšiene.

Technologinė pažanga yra neatsiejama mūsų įsivaizdavimo apie ateitį dalis – vienas iš šešių Europos Komisijos išsikeltų tikslų 2019–2024 metams yra prie skaitmeninio amžiaus prisitaikiusi Europa. Skaitmeninės technologijos jau dabar keičia žmonių gyvenimą, tačiau tam, kad saugiai ir solidariai pereitume į skaitmeninę erdvę, reikia aiškios orientacijos į duomenis, technologijas ir infrastruktūrą.

Kokia yra ta „debesų Europa”? Kokiose gyvenimo srityse technologijos turėtų tarnauti žmogui? Kiek labai skaitmenizuota Europa yra šiandien, kokių iššūkių kyla? Šiuos – ir ne tik, – klausimus aptarsime šioje diskusijoje.

Norėtumėte dalyvauti kituose renginiuose, surengti savo diskusiją ar pasidalinti idėjomis dėl Europos ateities? Apsilankykite Konferencijos dėl Europos ateities platfomoje.

Kviečiame ateiti ir diskutuoti apie skaitmeninę Europos ateitį!

Renginį organizuoja:

     Bibliotekos logotipas 

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.