Tarp akcijos „Vasara su knyga“ nugalėtojų – ir Panevėžio Elenos Mezginaitės viešosios bibliotekos skaitytojas

Vasara su knyga

Šeštą kartą organizuota skaitymo skatinimo akcija „Vasara su knyga“, kurios iššūkis „Knyga – vasaros desertas!“, jau baigėsi. Galima pasidžiaugti, kad šių metų rezultatai yra puikūs – knygų skaitymas tampa vis populiaresnis. Kaip nurodo „Vasaros su knyga“ organizatoriai, šiemet iššūkį priėmė ir įveikė 18 000 Lietuvos gyventojų, perskaityta daugiau nei 100 000 knygų. Remiantis statistiniais duomenimis, tai – 10 000 daugiau knygų nei praėjusiais metais.

Kaip teigia akcijos „Vasara su knyga“ koordinatorius Tomas Pauliuščenka, „šių metų puikūs rezultatai parodė, kad vasarą skaito visa Lietuva, neišskiriant konkrečios amžiaus grupės, socialinės padėties ar išsilavinimo. Tai mus džiugina labiausiai, to mes siekiame grįždami kiekvieną vasarą su nauju iššūkiu savo skaitytojams.“

Pagal statistinius duomenis, daugiausia knygų perskaitė Kauno regiono gyventojai, šiek tiek atsiliko Klaipėdos ir Vilniaus apskrities gyventojai. Biblioteka rekordininke šiais metais tapo Šakių rajono savivaldybės viešoji biblioteka – dalyvavo net 973 rajono gyventojai!

Panevėžio Elenos Mezginaitės viešoji biblioteka taip pat buvo aktyvi akcijos dalyvė – skatino bibliotekos skaitytojus prisijungti prie iššūkio, teikė rekomendacijas. Smagu pranešti, kad vienas PEMVB vaikų bibliotekos „Žiburėlis“ jaunasis skaitytojas ne tik įveikė knygų iššūkio užduotis, bet ir tapo vienos iš dešimties išmaniosios apyrankės laimėtoju.

„Vasara su knyga“ šiais metais prisijungė prie Lietuvos viešųjų bibliotekų iniciatyvos „Biblioteka visiems“, siekiant įtraukti kuo įvairesnes, atskirtį patiriančias, socialines grupes. Prie šios akcijos prisidėjo ir PEMVB padalinys – Šiaurinė biblioteka, kurios vedėja Lina Dubauskienė jau kelis metus bendradarbiauja su Panevėžio pataisos namų moterimis ir skatina jas skaityti. Vasaros pabaigoje, visoms susitikus Šiaurinėje bibliotekoje, buvo aptarta iššūkio, skaitymo nauda. Paaiškėjo, kad prie šios akcijos prisidėjo 30 pataisos namuose kalinčių moterų, kurios per visą „Vasaros su knyga“ laiką perskaitė net 500 įvairaus žanro knygų. Iššūkį įveikusioms moterims bus įteikti prizai.

Šiemet akcijos „Vasara su knyga“ dalyviams prizus įteikė išmaniųjų technologijų bendrovė „Xiaomi“. Elektrinio paspirtuko, mobiliųjų telefonų ir išmaniųjų apyrankių nugalėtojai jau išaiškinti. Iššūkį įveikę, tačiau nelaimėję pagrindinių prizų, dalyviai nebus nuskriausti – rugsėjo pabaigoje bus įteikta atminimo dovana – spalvingas daugkartinio naudojimo šiaudelis gėrimams, kurį atsiimti bus galima registracijos metu nurodytoje bibliotekoje.

Parengė Vaida Žalienė
Informacija apie akciją, nuotrauka – organizatorių
Panevėžio Elenos Mezginaitės viešoji biblioteka

Vasara su knyga