Rugsėjo mėnesį minėti kraštiečių jubiliejai

A. Vienažindys ir Č. G. Cemnolonskis, portretai

Kviečiame prisiminti ir daugiau sužinoti apie rugsėjo mėnesį gimusius žymius kraštiečius. Portale „Panevėžio kraštas virtualiai“ rasite ne tik naudingos informacijos, faktų, bet ir įdomių istorijų.

Minimos poeto, pedagogo Česio Gedimino Cemnolonskio 90-osios gimimo metinės

Rugsėjo 5 d. sukako 90 metų, kai 1931 m. Juragiuose (Panevėžio r.) gimė Česys Gediminas Cemnolonskis, būsimas pedagogas, poetas, tremtinys. Mokėsi Krekenavos vidurinėje mokykloje, už priklausymą slaptai tautinei jaunųjų literatų organizacijai kalėjo kalėjimuose, Archangelsko ir Komijos lageriuose. Grįžęs į Lietuvą mokytojavo Panevėžio, Radviliškio rajonuose. 1971 m. įkūrus Suaugusių aklųjų vidurinės mokyklos Panevėžio skyrių, Č. G. Cemnolonskis buvo paskirtas mokyklos vedėju ir juo dirbo iki mirties.  

Minimos poeto, kunigo Antano Vienažindžio 180-osios gimimo metinės

Rugsėjo 26 d. sukako 180 metų, kai 1841 m. rugsėjo 26 d. (senuoju stiliumi rugsėjo 14 d.) Anapolio palivarke (Rokiškio r.) gimė būsimasis poetas, kunigas Antanas Vienažindys, laikomas lietuvių egzistencinės ir meilės lyrikos vienu iš pradininkų. Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje retų knygų fonde saugoma A. Vienažindžio parašytų knygų.

Kviečiame lankyti portalą „Panevėžio kraštas virtualiai“  ir skaityti!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *