Paskaita „Vaiko grūdinimas ir sveikata“

Renginio skelbimas - lektorės nuotrauka
Data:2021-09-09
Laikas:17:30
Vieta:Menų skaitykla
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Rugsėjo 9 d. 17.30 val. Menų skaitykloje (III a.) vyks paskaita „Vaiko grūdinimas ir sveikata“, kuriose lektorė vaikų masažistė ir kineziterapeutė Julija Gustytė.

Visiems tėveliams norisi, kad jų mažyliai augtų sveiki ir stiprūs. Vieni vaikai gimsta stipresni, kiti – silpnesni, bet didelę reikšmę vaikų fizinei gerovei turi ir šeimoje praktikuojami sveikatinimo būdai. Grūdinimas yra efektyvi ir visiems prieinama priemonė, padedanti mažyliams sparčiau vystytis ir mažiau sirgti. Kviečiame dalyvauti paskaitoje ir sužinoti, kaip teisingai ir smagiai grūdinti vaikus.

Grūdinimasis veiksmingai stiprina imuninę sistemą. Grūdinant taip pat spartėja vaiko fizinis ir psichinis vystymasis, gerėja smegenų bei širdies veikla. Dėl šio metodo naudos, matyt, klausimų nekyla, bet ar žinome, nuo ko pradėti ir, kaip teisingai grūdinti vaikus?

Paskaitos metu lektorė Julija Gustytė patars, kaip grūdinti mažylį, kad nesulauktume priešingo rezultato, o vaikas į grūdinimo procedūras žiūrėtų kaip į smagų žaidimą. Artėjant virusų ir ligų sezonui, ji aptars efektyviausius imuniteto stiprinimo būdus.

Apie lektorę

Julija Gustytė teigia jau ilgą laiką domėjusis žmogaus fiziologija ir psichologija. Tai atvedė lektorę į Panevėžio medicinos kolegiją, kur ji studijavo slaugą. Atlikdama praktiką, J. Gustytė susižavėjo pamačiusi, kaip dirba vienas įgudęs masažuotojas ir pati panoro gilintis į šio metodo paslaptis.

Dirbant slaugytoja, pediatro paraginta, J. Gustytė ėmė masažuoti bronchitu sergančius vaikus. Tokie masažai pasirodė veiksmingi ir reikalingi. Netrukus masažistė ėmė vesti paskaitas apie vaikų sveikatinimą tėvams.

Lektorė toliau gilina profesines žinias. Kauno universitete ji baigė taikomąją chemiją ir sužinojo daug vertingos informacijos apie farmaciją bei biomediciną. Laisvalaikiu J. Gustytė mielai atlieka jogos ar pilates pratimus, o pasiilsi įsitaisiusi ramioje aplinkoje su knyga rankose.

Kviečiame registruotis: https://forms.gle/gAN6BKkorqxjCMfE9

Projekto „Veiklios šeimos Panevėžyje“ susitikimai

  Panevėžio miesto savivaldybės logotipas 

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *