Paskaita apie vaikų lytiškumą specialistams ir tėvams

Paskaitos skelbimas

Rugsėjo 23 d. vyks dvi lektorės Akvilės Giniotos paskaitos apie vaikų lytiškumą: 10 val. nuotolinė paskaita specialistams apie ankstyvąjį lytiškumą, 17.30 val. konferencijų salėje – paskaita auginantiems vaikus apie vyresniųjų vaikų lytiškumą.

Akvilė Giniotaitė jau 6 metus veda lytiškumo ugdymo užsiėmimus ir mažiems, ir dideliems. „Studijuoju ugdymo mokslų doktorantūrą Vilniaus universitete, kur gilinuosi į lytiškumo temas iš mokslo perspektyvos. Taip pat esu dviejų vaikų mama; iš visų turimų – tai pati sudėtingiausia mano rolė“, – sako lektorė.

Ankstyvasis lytiškumas – jautri ir paslaptinga tema, kupina neužtikrintumo ir rūpesčio dėl pačių mažiausių gerovės. Kaip ir kada paaiškinti ne visada patogias lytiškumo temas vaikams? Kaip nuo kai kurių temų apsaugoti? O nuo ko saugoti nereikia? Kaip atverti ankstyvąsias lytiškumo ugdymo temas taip, kad jos būtų ne tik apie „vaikų atsiradimą“, tačiau ir apie sveikų santykių modelius, saugumą internete, meilę sau ir savo kūnui ir, žinoma, prevenciją nuo seksualinio išnaudojimo.

Paskaitoje apie vyresniųjų vaikų lytiškumą kalbėsime, kokia pamatinė informacija jauniems žmonėms padeda pasiruošti brendimui ir netgi jį įveikti? Kaip jauniems žmonėms padėti priimti ne tik savo įvairius (netobulus?) kūnus, bet ir kitų žmonių įvairumą. O ką daryti dėl bundančių intymių jausmų ir smalsumo dėl santykių su simpatijomis? Apskritai, kaip padėti jauniems žmonėms pereiti iš vaikystės į paauglystę?

Projekto „Veiklios šeimos Panevėžyje“ susitikimai

     Panevėžio miesto savivaldybės logotipas          

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.