Elenos Mezginaitės biblioteka dalyvavo šurmuliuojančioje miesto šventėje

mezginaites-miesto-svente-3

Savaitgalį visi panevėžiečiai dalyvavo  miesto 518-ojo gimtadienio šventėje. Joje dalyvavo, edukacijas vaikams rengė ir Panevėžio Elenos Mezginaitės viešoji biblioteka.

Šeštadienis pasižymėjo kontrastingais orais: rudenėjančios saulės spinduliai mainėsi su karts nuo karto atplaukiančiais lietaus debesimis. Tačiau bibliotekos kolektyvo gamtos išdaigos neišgąsdino – juk visada galima užsukti į biblioteką, kur šilta, gera ir malonu.

Šiais metais Elenos Mezginaitės viešosios bibliotekos kolektyvas įsikūrė šalia padalinio „Šaltinėlis“ – prie Vasario 16-osios gatvėje šurmuliuojančios mugės. Čia daugiausia atrakcijų laukė mažųjų panevėžiečių. Vaikų literatūros skyrius „Žalioji pelėda“ pakvietė susipažinti su ženkliukų gaminimo aparatu: vaikai patys rinkosi piešinukus, juos spalvino įvairiausiomis spalvomis, rašė savo vardus ir stebėjo ženkliuko gamybos procesą. Bibliotekos „Židinys“ kolektyvas taip pat nepamiršo mažųjų: juos pasitiko baltas vienaragis, kuris iš balionų gamino įvairias figūrėles, vaikai buvo kviečiami pažaisti žaidimą „Linksmieji kirmėliukai“. Nebuvo pamirštos ir knygos – mažieji panevėžiečiai iš įvairių karpinių, papuošalų gaminosi knygų skirtukus, nusispalvino maišelį. Būta žaidimų ir visai šeimai – daugelis šventės dalyvių išbandė savo žinias apie gimtąją šalį – sudėjo Lietuvos žemėlapio dėlionę. Žaidžiantieji buvo nusiteikę azartiškai: visi norėjo įveikti šią užduotį. Dalyvavusieji pasirodė puikiai ir buvo apdovanoti prizais siurprizais.

Šiemet panevėžietė poetė Elena Mezginaitė būtų šventusi 80-ąjį jubiliejų. Siekiant paminėti šią progą, bibliotekos kolektyvas Panevėžio gimtadienio šventėje visus kvietė prisiminti poetės eiles – sumaišytus eilėraščių žodžius dėliojo į vietas. Džiugu pranešti, kad šią užduotį dauguma dalyvavusiųjų įveikė gan lengvai.

Renginio metu panevėžiečiai buvo supažindinti ir su literatūriniu maršrutu „Išlikusi poezijos skambėjime“, kuris taip pat yra skirtas paminėti poetės gimimo sukaktį. Šis prasideda nuo rugsėjo 6 d. ir tęsis iki spalio 30 d. Jo metu visi yra kviečiami susipažinti su Elena Mezginaite: Elenos Mezginaitės viešosios bibliotekos padaliniuose ir G. Petkevičaitės-Bitės bibliotekoje eksponuojamos nuotraukos iš asmeninio poetės albumo, kuriose vaizduojamas vis kitas jos gyvenimo etapas. Keliaujant per bibliotekas, rekomenduojama įsiminti pagrindines žinias apie poetę ir paskutinėje stotelėje (Kniaudiškių g. 34) visų keliavusių literatūriniu maršrutu, laukia viktorina ir prizai, suvenyrai. Visus norinčius prisiminti ir labiau pažinti poetę, biblioteka kviečia aktyviai dalyvauti!

Elenos Mezginaitės viešoji biblioteka džiaugiasi galėdama dalyvauti šurmuliuojančioje miesto 518-ojo gimtadienio šventėje ir primena, kad biblioteka – vieta, kur galima skaityti knygas, peržvelgti naujausią spaudą, žaisti stalo žaidimus, bendrauti.

Tekstas ir nuotraukos Vaidos Žalienės
Panevėžio Elenos Mezginaitės viešoji biblioteka