Aktualu bibliotekos lankytojams

Užrašas Svarbi informacija

Vyriausybės patvirtinimu visos kontaktinės paslaugos bibliotekoje teikiamos tik asmenims, kurie atitinka galimybių paso kriterijus. Pakeistas reikalavimas dėl galimybių paso vaikams – iki š.m. kovo 1 d. galimybių pasas privalomas tik asmenims nuo 16 metų. Vyresni nei 6 metų renginių dalyviai viso renginio metu privalo dėvėti ne žemesnio kaip FFP2 lygio respiratorius. Edukacijų, ekskursijų, mokymų dalyviai turi dėvėti medicinines kaukes. Be galimybių paso lankytojai gali grąžinti ir pasiimti iš anksto užsakytas knygas išdavimo punktuose, vaikai ir moksleiviai – dalyvauti edukacinėse veiklose.

Nuo 2021 m. gruodžio 28 d. Atviros jaunimo erdvės lankytojams paslaugos taip pat teikiamos pagal galimybių paso kriterijus.

Atvykę į biblioteką – Centrinius rūmus, Vaikų ir jaunimo kultūrinės edukacijos skyrių ar Juozo Miltinio palikimo studijų centrą – pateikite vieną iš šių dokumentų:

  • Galimybių pasą
  • ES Skaitmeninį COVID pažymėjimą
  • arba kitus dokumentus, įrodančius vakcinacijos, persirgimo, atlikto PGR tyrimo arba antikūnų tyrimo teigiamą rezultatą.

Bibliotekos darbuotojai gali papildomai paprašyti asmens tapatybės dokumento, kad įsitikintų, jog galimybių pasą (ar kitą jam prilygstantį dokumentą) pateikė asmuo, kuriam jis priklauso.

Patalpose rekomenduojama naudotis dezinfekciniu rankų skysčiu.


Be galimybių paso (ar kito jam prilygstančio dokumento) lankytojai galės:

Grąžinti ir skolintis knygas knygų išdavimo punktuose:

Centriniuose rūmuose (Respublikos g. 14) darbo dienomis nuo 9 val. iki 19 val., šeštadieniais nuo 9 val. iki 16 val.
Vaikų ir jaunimo kultūrinės edukacijos skyriuje (Respublikos g. 26–4) darbo dienomis nuo 11 val. iki 18 val.

Knygas rekomenduojame užsakyti:

Iš Centrinių rūmų bibliotekos per portalą ibiblioteka, telefonu (8 45) 46 54 97, el. paštu abonementas@pavb.lt. Jas atsiimti reikia per 3 dienas.
Iš Vaikų ir jaunimo kultūrinės edukacijos skyriaus telefonu (8 45) 43 56 77, el. paštu vaikai@pavb.lt.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *