Susitikimas su Erasmus+ projekto partneriais Ignalinoje

erasmus+-ignalina-4

Liepos 31–rugpjūčio 6 dienomis Ignalinos rajono savivaldybės viešoji  biblioteka sulaukė gausaus svečių būrio. Įgyvendinant tarptautinio  Erasmus+ projekto „Legendų ir liaudies pasakų svarba socialiniam suaugusiųjų besimokančių reaktyvavimui ir „Covid-19“ pasekmių įveikimui“ veiklas, atvyko projekto koordinatoriai  iš Slovėnijos Šmarje pri Jelšah miesto ir partneriai iš Čekijos respublikos Prachaticės.

Lietuvos, Slovėnijos ir Čekijos respublikos bibliotekininkai projekto veiklų vykdytojai dviejų dienų susitikime liepos 31–rugpjūčio 1 d.  tarėsi, kaip inovatyviai ir patraukliai organizuos suaugusiųjų mokymo/mokymosi veiklas, kokiais komunikacijos kanalais bendraus tarpusavyje, pasiskirstė atsakomybėmis bei pareigomis. Susitikimo metu aptartos galimos grėsmės projekto veikloms bei jų sprendimo būdai, projekto veiklų monitoringas bei atsiskaitymo už veiklas tvarka. 

Rugpjūčio 2 dieną prisijungė suaugusių švietėjai bibliotekininkai bei besimokantieji senjorai iš trijų projekte dalyvaujančių šalių. Ignalinoje prasidėjo pirmieji projekto mokymai. Siekiant įgyti skaitmeninių kompetencijų nuotoliniam bendravimui bei ugdymui, buvo mokomasi naudotis virtualiais ZOOM, MS TEAMS, GOOGLE MEET įrankiais. Taip pat buvo mokomasi foto ir vaizdo medžiagos apdorojimo OPENSHOT programoje, kad vėliau šias žinias pritaikytų istorijų pasakojimui.

Projekto mokymų dalyviai keliaudami po Ignaliną, jos apylinkes, kitas žymesnes Lietuvos vietas fotografavo ir filmavo savo įspūdžius.  Po mokymų jų laukė praktinė užduotis – parengti pristatomąjį filmuką, naudojantis OPENSHOT programa.

Mokymų bei kultūrinės programos metu buvo bendraujama anglų kalba, tačiau ausį glostė lietuvių, čekų, slovėnų kalbomis pasakojamos legendos bei pasakos, dainuojamos liaudies dainos.

Ignalinos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija

Erasmus Ignalinoje