Psichologė patars, kaip sėkmingai pasiruošti mokslo metų pradžiai

Susitikimo su psichologe skelbimas
Data:2021-08-25
Laikas:17:15
Vieta:Menų skaitykla
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Rugpjūčio 25 d. 17.15 val. bibliotekos Menų skaitykloje bendruomenė „Mamos varom kavos“ ir Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos Vaikų ir jaunimo kultūrinės edukacijos skyrius kviečia pasikalbėti apie vaiko adaptaciją darželyje ar mokykloje, apie patiriamas emocijas ir kaip su jomis susitvarkyti.

Vasaros pabaiga asocijuojasi su nauja pradžia: pirma jaudinančia diena darželyje ar mokykloje. Naujas gyvenimo etapas – tai iššūkis, su kuriuo neretai susiduria vaikus auginančios šeimos. Susitikimo metu vaikų ir paauglių psichologė Akvilija Kiburienė padės atsakyti į tėvams rūpimus klausimus ir aptars, kaip:

  • padėti vaikui adaptuotis naujoje aplinkoje;
  • paskatinti vaikus papasakoti apie praėjusią dieną;
  • pastebėti pavojaus ženklus (nepritapimas, atstūmimas, patyčios);
  • formuoti pozityvią aplinką šeimoje;
  • surasti pusiausvyrą tarp turiningo laisvalaikio ir galimybės nuobodžiauti;
  • sukurti sveiką dienos režimą;
  • skatinti vaiką pasitikėti savimi ir kt.

Kviečiame registruotis

Psichologė, dviejų vaikų mama A. Kiburienė su šeimomis dirba jau daugiau nei dešimt metų. Jos interesų sritys: mokykliniai sunkumai, adaptacija, elgesio korekcija, vaiko emocinio intelekto ir savigarbos ugdymas. Laisvalaikiu ji skaito profesinę ir grožinę literatūrą, o geriausiai pasiilsi vaikščiodama su šunimi.

„Meilė ir ribos yra šaknys, kurios maitina ir saugiai įtvirtina sveikos, bręstančios asmenybės medį. Tėvų žodžiai ir elgesys lyg saulė ir lietus padeda medžiui tvirtėti. „Aš tave myliu“ – tai geriausias pasisveikinimas su savo vaiku. Šie žodžiai tampa vaiko vidiniu balsu ir pasitikėjimo savimi pamatu,“ – sako A. Kiburienė. Drauge su tėvais ji ieško kiekvienai šeimai tinkamo, kūrybiško būdo auginti sveikas ir stiprias asmenybes.

Ieškokime atsakymų kartu!

Panevėžio miesto savivaldybės logotipas

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.