Kviečiame į kompiuterinio raštingumo mokymus

Laisvalaikio mokymai

Rugsėjis kviečia grįžti į mokslus. Net jei seniai pabaigėte mokyklą, tobulėti – niekada ne vėlu! Pirmąjį rudens mėnesį biblioteka organizuoja daug vertingų kompiuterinio raštingumo mokymų pradedantiesiems ir pažengusiems. Kviečiame domėtis ir suskubti registruotis.

Rugsėjo 6–9 d. 9–13.30 val. mokymai „Ateik, sužinok, išmok“, skirti visiškai neturintiems kompiuterinio raštingumo žinių. Juose išmoksite dirbti kompiuteriais, kuriuose įdiegta lituanizuota operacinė sistema „Windows 10“, naudotis interneto naršyklės „Google“ paieškos sistema, naudotis „Gmail“ elektroniniu paštu ir saugiai dirbti internete, dalintis informacija ir bendrauti internetu, redaguoti nuotraukas, naudojant internetines priemones, naudotis „Google“ kalendoriais.

Rugsėjo 14 d. 9–13 val. mokymai „Skaitmeninių nuotraukų apdorojimas“, skirti pažengusiems. Mokymų metu sužinosite, kokios priemonės gali būti naudojamos nuotraukų ir paveikslėlių redagavimui, apie nuotraukų redagavimą naudojant internetines priemones, kaip įkelti nuotraukas į internetinę saugyklą, kaip atlikti pagrindinius nuotraukų redagavimo veiksmus, kaip sukurti animaciją naudojant nuotraukas, įterpti tekstą.

Rugsėjo 20–22 d. 9–12 val. mokymai „Darbas su „Microsoft Word 2010“ programa“. Kursas skirtas jau turintiems kompiuterinio raštingumo pradžiamokslio pagrindus. Baigę šį kursą mokėsite naudotis pagrindiniais „Microsoft WORD 2010“ programos įrankiais, sukurti nesudėtingą dokumentą su lituanizuota „Microsoft WORD 2010 programa“, į dokumentą įterpti paveikslėlį ir lentelę.

Mokymai vyks bibliotekos kompiuterių klasėje. Registruokitės bibliotekoje (Respublikos g. 14) registracijos tarnyboje (I a)., el.paštu jolanta.gorskiene@pavb.lt arba tel. 8 616 19 013.


Rugsėjo 8 d.  14–17 val. (I grupė), rugsėjo 15 d. 9–12 val. (II grupė) mokymai „Nuotraukų filmo kūrimo pagrindai“, dalyviams reikalingos elementarios naudojimosi kompiuteriu žinios. Mokymų metu sužinosite, kaip naudojantis paprasta nemokama programa „Openshot“ susikurti nuotraukų filmą, kaip jį apipavidalinti, uždėti titrus, perėjimus, pritaikyti kitus efektus. Be to, išmoksite, kaip sujungti nuotraukas, muzikos ir vaizdo įrašus, kaip filmuotame įraše atskirti garsą nuo vaizdo ar pakeisti jį kitu įrašu, kaip išsaugoti savo video siužetus ir jais dalintis.

Mokymai vyks bibliotekos kompiuterių klasėje. Registruokitės el. paštu jolanta.sriubiene@pavb.lt arba tel. 8 45 46 55 52.

Maloniai kviečiame!