Bibliotekoje lankėsi kompozitorė Diana Čemerytė

Kompozitorė laiko jos dovanojamą kompaktinę plokštelę

Visada džiaugiamės bibliotekoje sulaukę garbingų svečių. Kompozitorės Dianos Čemerytės apsilankymas buvo ypatingai malonus, nes šiuo metu Vokietijoje gyvenanti ir kurianti menininkė yra kilusi iš Panevėžio ir gyvendama čia dažnai lankydavosi bibliotekos Muzikos skyriuje. Kompozitorė bibliotekai padovanojo savo kompaktinės plokštelės „Mondgesänge für Blockflöte und Akkordeon“ du egzempliorius su autografu.

Kompozitorės D. Čemerytės kelias į muziką prasidėjo dar vaikystėje – jos namuose Panevėžyje dažnai skambėjo akordeono melodijos ir dainos. Muzikos mokykloje menininkė mokėsi groti kanklėmis, o vėliau pasirinko su muzika susijusias studijas. Vilniaus konservatorijoje ji studijavo muzikos teoriją ir kompoziciją, vėliau Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje prof. Osvaldo Balakausko klasėje tęsė kompozicijos studijas. Atvykusi į Vokietiją, Frankfurte prie Maino kompozitorė gilinosi į muzikologiją šio miesto Johanno Wolfgango Goethės universitete.

Nuo 1993 m. menininkė nuolat dalyvauja įvairiuose šiuolaikinės muzikos festivaliuose bei koncertuose, jos kūryba buvo įvertinta prestižiniais apdovanojimais. Lietuvos kompozitorių sąjungos Geriausių 2019 m. muzikos kūrinių rinkimuose D. Čemerytė pelnė premiją Kamerinių instrumentinių kūrinių kategorijoje. Jos kūrinys „Mondgesang“ 2019 m. buvo išleistas pirmojoje autorinėje kompaktinėje plokštelėje „Mondgesänge für Blockflöte und Akkordeon“ (atl. Sabine Ambos – išilginės fleitos, Mirjana Petercol – akordeonas, leidykla „Genuin Classics“).

Bibliotekos fonduose taip pat turime muzikinę istoriją „Vienaragio mįslė“, tai edukacinė knyga vaikams su kompaktine plokštele, kurios bendraautorė yra kompozitorė D. Čemerytė. 

Dėkojame kompozitorei už apsilankymą ir dovaną bei linkime sėkmės kūryboje!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *