Biblioteka kviečia kartu švęsti miesto gimtadienį

Panevėžio miesto gimtadienio šventės logotipas
Data:2021-09-04
Laikas:14:00
Vieta:Įvairios bibliotekos erdvės
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Rugsėjo 3–5 dienomis Panevėžys švęs 518-ąjį gimtadienį. „Mėgaukis akimirka“ – skelbia šių metų šventės šūkis. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka jungiasi prie šventinės programos ir žada lankytojams daug nepamirštamų akimirkų.

Rugsėjo 4 d. 14–18 val. kas pusvalandį bibliotekoje ir Juozo Miltinio palikimo studijų centre bus organizuojamos ekskursijos. Taip pat kviesime su gidu lankytis interaktyvioje parodoje „Šiaurės šalių vaikų knygų potvynis“.

Ekskursija po biblioteką (Respublikos g. 14)

Ar žinojote, kad bibliotekos pastate kadaise veikė pirmoji Panevėžyje ir visame regione spaustuvė, kurioje buvo spausdinamas ir pirmasis reguliarus miesto laikraštis „Panevėžio balsas“? O gal smalsu pamatyti, kokie pasaulinio garso dailininko Stasio Eidrigevičiaus piešiniai puošia bibliotekos direktorės kabineto sienas? Visa tai ir dar daug įdomių faktų atskleis istorija dvelkiančio bibliotekos pastato erdvių lankymas. Vedami gidų, lankytojai užsuks ir į tokias bibliotekos vietas, kurios paprastai nėra prieinamos skaitytojams, iš arčiau pažins kai kurių jos padalinių veiklas. 

Interaktyvios parodos „Šiaurės šalių vaikų knygų potvynis“ lankymas su gidu (Respublikos g. 14)

Pepė Ilgakojinė, troliai Mumiai, nykštukas Nilsas – šie herojai kaipmat nukelia į magiškus vaikystės prisiminimus. Ne viena karta užaugo apsupta mylimų personažų, atkeliavusių iš Šiaurės šalių autorių knygų. „Šiaurės šalių vaikų knygų potvynis“ – tai nuotykių pilna pažinimo kelionė simboliniu laivu, kurį potvynis atnešė į biblioteką. Apsilankę parodoje vaikai keliaus kartu su žymiausiais Šiaurės šalių literatūros personažais ir ras begalę įtraukiančių žaidimų bei užduočių.

Daugiau apie parodą „Šiaurės šalių vaikų knygų potvynis“

Apsilankymas Juozo Miltinio palikimo studijų centre (Algirdo g. 54–19)

Apsilankymo metu miesto svečiai ir bendruomenė kviečiami susipažinti su autentiška režisieriaus Juozo Miltinio namų aplinka, pamatyti naują, inovatyvią ekspoziciją ir leistis į virtualią kelionę ieškant J. Miltinio ir jo teatro ženklų Panevėžyje.

Daugiau apie Juozo Miltinio palikimo studijų centrą


Tiek bendra bibliotekos ekskursija, tiek „Šiaurės šalių vaikų knygų potvynio“ parodos lankymas bus organizuojami pavieniams asmenims, buriant grupes iki 10 asmenų ir iš anksto suburtoms didesnėms (iki 30 asmenų) grupėms. Registracija vyks atvykus į biblioteką.

Primename, kad dėl koronaviruso (COVID-19) plitimo grėsmės bibliotekoje aptarnaujami tik kaukes dėvintys lankytojai. Paslaugos teikiamos vienodai tiek turintiems, tiek neturintiems galimybių paso, užtikrinami saugūs atstumai, valdomi žmonių srautai, laikomasi būtinų higienos reikalavimų. Atkreipiame dėmesį, kad į renginius atvykstantys lankytojai registruojami.

Daugiau informacijos apie visus Panevėžio gimtadienio šventės renginius

Linkime džiugių šventinių akimirkų!

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *